Nebankovnihypoteky.net: Půjčky jsou různé

02.06.2021 15:17

Když si člověk chce nebo dost možná i vysloveně potřebuje půjčit peníze, není důvod, proč by tak nemohl učinit. Když tedy najde někoho, kdo mu půjčí.

Nebankovnihypoteky.net: Půjčky jsou různé
Foto: nebankovnihypoteky.net
Popisek: Půjčky jsou různé

Pokud se někdo někdy potýká s nedostatkem finančních prostředků, má to složité. A není žádný důvod k tomu, aby mu ostatní tuto situaci záviděli.

Anketa

Odvádí Hana Lipovská dobrou práci coby členka Rady ČT? (Ptáme se od 26. 5. 2021)

95%
hlasovalo: 19758 lidí

Protože když nejsou peníze, musí ten, na koho finanční tíseň dolehla, omezovat své výdaje třeba i jen na naprosto nezbytné minimum, musí citelně zvýšit své pracovní nasazení a třeba si i najít nějaké to další zaměstnání, a s tím je spousta starostí. A ani poté ještě není jisté, že se člověku podaří jeho finance alespoň stabilizovat.

A pro toho, kdo to nezvládá, zbývá vlastně už jenom jediná cesta, jak z toho ven. Někdo takový si prostě musí vzít půjčku. Ta jediná dává podobnému jedinci možnost svoji momentální finanční tíseň překonat a dočkat se lepších časů.

Jenže půjčují u nás působící finanční instituce všem, kdo o pomoc požádají? Pochopitelně nikoliv. Než někdo někomu půjčí, chce záruky, že se se svými finančními prostředky zase v pořádku shledá. A proto je běžné, že když se někdo obrátí se žádostí o půjčku na banku, musí doložit dostatečně vysoké příjmy, čisté registry dlužníků a podobně. Někomu takovému nesmí hrozit exekuce, tento nesmí být zadlužený jinde, prostě musí být hodně dokonalý.

A protože ne každý zvládne podobným požadavkům vyhovět, jsou tu ti, jimž se v bankách nepůjčí. A takovým lidem se pak dá doporučit už jen vsazení na nebankovní nabídky, u nichž je prověřování žadatelů méně náročné.

Jak už i samy názvy podobných nebankovních půjček napovídají, je taková americká hypotéka bez registru či americká hypotéka bez doložení příjmu něčím, co je tu právě pro takové lidi. A je tomu vskutku tak, jakkoliv si musíme na rovinu říci, že i zde se obvykle musí aspoň nějaké příjmy doložit a také do registrů dlužníků se nahlédne. Ale to vůbec neznamená, že se člověku americké hypotéky neposkytnou, když v tomto ohledu není dokonalý. Protože u nebankovních hypoték hraje zásadní roli zástava nemovitosti. A veškeré další prověřování je tu jen od toho, aby se ověřilo, že bude mít dlužník z čeho splácet. Což je logicky nutné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…