Nejlepšími Mediky roku jsou vojáci z Hradce Králové

20.05.2017 22:10

Vítězům třetího ročníku soutěže Medik roku 2017, pětičlennému týmu studentů Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové, předala dnes čestné diplomy náměstkyně ministra zdravotnictví Lenka Teska Arnoštová, která nad akcí rovněž převzala záštitu. Soutěž si klade za cíl podpořit studenty medicíny v jejich studiu a poskytnout jim odbornou a finanční podporu k dalšímu odbornému rozvoji.

Nejlepšími Mediky roku jsou vojáci z Hradce Králové
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR

„Medici ze 4.–6. ročníků lékařských fakult z Čech i Slovenska soutěžili ve zručnosti a dovednostech spojených s jejich budoucím povoláním, vyzkoušeli si práci se zdravotnickou technikou a zažili i trochu adrenalinu a zábavy. Devatenáct pětičlenných týmů se utkalo ve třinácti lékařských disciplínách, jakými byla například simulace porodu, resuscitace novorozence, zašití chirurgické rány, laparoskopická operativa, stanovení správné diagnózy a další,“ vysvětlila před předáváním čestných uznání Lenka Teska Arnoštová.

Titul Medik roku 2017 a místo první v soutěži, která proběhla o prvním dubnovém víkendu v jihočeském Táboře, získal tým studentů pátého ročníku Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové vedený Bc. Jiřím Kotkem, dalšími členy vítězného družstva byli Ondřej Baroch, Antonín Buršík, Michal Korol a Tomáš Peták. Na druhém místě skončil tým z Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové, bronzovou medaili si z Tábora odvezla Lékařská fakulta Masarykovy Univerzity v Brně.

S vítězstvím v soutěži byly spojeny zajímavé ceny – stipendované stáže na vybraných pracovištích jihočeských nemocnic, věcné ceny a putovní pohár, který převzali vítězové letošního ročníku. Kromě odborné a finanční podpory mediků v jejich náročném studiu, která je hlavním cílem soutěže Medik roku, pomáhají seznámit studenty s kvalitním technickým a personálním zázemím nemocnice, kde mohou po absolvování studia nalézt zajímavé pracovní příležitosti. Zájem mediků o akci je rok od roku vyšší, letos počet přihlášených studentů přesáhl hranici dvou set.

Třetí ročník akce Medik roku, kterou organizují Jihočeské nemocnice, a.s., ve spolupráci s Jihočeským krajem a neziskovou organizací HealthCare Institute, o.p.s., se konal v Táboře. Předchozí ročníky hostily města Prachatice a Strakonice, v příštím roce se na soutěžící mediky bude těšit Jindřichův Hradec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…