Největší evropská skupina cestovních pojišťoven se po 18 letech znovu sešla v Praze

04.07.2018 14:57

V Praze se minulý týden na 2 dny sešli zástupci 19 cestovních pojišťoven sdružených v European Travel Insurance Group, největší skupině cestovních pojišťoven v Evropě. Po dlouhých 18 letech se do české metropole vrátilo výroční setkání společností s celkovým ročním obratem 25 mld. Kč v cestovním pojištění.

Největší evropská skupina cestovních pojišťoven se po 18 letech znovu sešla v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Sdružení ETIG bylo založeno před 26 lety, aby navázalo na intenzivní spolupráci evropských cestovních pojišťoven započatou již před první světovou válkou, kdy první Evropská vznikla v roce 1907 v Budapešti. Dodnes členové tohoto uskupení sdílejí své produktové a obchodní know-how a základní společný cíl vidí v poskytování služeb spojených s cestováním na té nejvyšší úrovni. Do ETIG patří pojišťovny z německé skupiny ERV a další společnosti například ze Švýcarska, Rakouska, Norska, Holandska, Slovenska nebo Finska. Prezidentem ETIG je Richard Bader, který zároveň vede německou skupinu ERV (Europäische Reiseversicherung AG). V roce 1994 byla do skupiny jako první z bývalého východního bloku přijata také Evropská Cestovní Pojišťovna (dnes „ERV Evropská“).

„Je pro nás čest, že jsme mohli v Praze opět hostit zástupce cestovních pojišťoven, které ve svých zemích udávají trendy celému odvětví. Sdílet novinky z jednotlivých zemí a hledat cesty, jak na národních trzích přinášet lidem ty nejlepší služby, je vždy úžasně inspirující,“ říká Vladimír Krajíček, předseda představenstva ERV Evropské pojišťovny.

Největší evropský hráč v cestovním pojištění

Obrat (hrubé předepsané pojistné) společností sdružených v ETIG dosáhl v roce 2017 úctyhodných 949 mil. Eur, tedy téměř 25 mld. Kč. Tím je skupina jednoznačným lídrem v oblasti cestovního pojištění v Evropě. Z pohledu obratu nejvíce přispívají společnosti z Německa, Holandska a Velké Británie, lídry na svých trzích však jsou i členské pojišťovny v Norsku, Rakousku, anebo i v Česku.

Většina členů ETIG také využívá pro své klienty asistenční službu Euro-Center, která sídlí v pražském Karlíně. Ta jen v Praze zaměstnává více než 100 vyškolených odborníků připravených pomoci klientům v nouzi. Z Prahy také řídí 13 kamenných poboček po celém světě, díky nimž mají klienti jistotu, že budou při zdravotních problémech posláni jen do prověřených lékařských zařízení.

Díky členství v ETIG mohou jednotlivé pojišťovny snadno poskytovat své služby velkým mezinárodním klientům. Letecké společnosti, on-line prodejci pojištění nebo hotelové řetězce mohou do své nabídky jednoduše implementovat produkty členů ETIG díky unikátní on-line platformě nazvané IIIP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…