Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Fio banka

19.06.2014 9:26

V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty stala Nejvstřícnější bankou za 1. čtvrtletí roku 2014 Fio banka. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 77,29 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena UniCredit Bank s hodnocením 75,5 procent a třetí se umístila Česká spořitelna, která od poroty získala hodnocení 75,43 procent.

Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Fio banka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Fio banka zabodovala u porotců poprvé

Nejlepší hodnocení si od jedenáctičlenné odborné poroty projektu Vstřícná banka dosud téměř vždy odnášela Česká spořitelna. Za 1. čtvrtletí roku 2014 však tuto velkou banku nahradila právě Fio banka. Porotci na této bance ocenili zejména inovativnost, vstřícnost k veřejnosti i svým klientům a stále rostoucí nabídku služeb a produktů, stejně jako i dostupnost této banky pomocí rozšiřování počtu poboček. "Fio banka připravila pro klienty další nové bonusy. Vydává debetní karty, snížila sazbu všech fixních úrokových měr hypoték. Pro klienty bude zajímavé také to, že se stala členem SEPA. Snížila tak ceny přeshraničních transakcí. V prvním čtvrtletí Fio banka opět boduje," hodnotí banku porotce a současně manažerka a redaktorka zpravodajského serveru Parlamentní listy (www.parlamentnilisty.cz)  Markéta Grušáková. Fio banka oblibou u odborné poroty výrazně překvapila.

UniCredit bank s minimálním náskokem druhá

Také UniCredit bank výrazně překvapila a stala se u odborné poroty druhou nejlépe hodnocenou bankou. Třetí, Českou spořitelnu však přestihla jen o nepatrných 0,07 procentního bodu. Banka stále staví své pozitivní hodnocení na rozvoji služeb různým profesním skupinám, tvorbu produktů na míru a individuálním přístupem ke svým klientům. Oproti předchozímu čtvrtletí se hodnocení této banky výrazně zlepšilo, právě na úkor České spořitelny.

Česká spořitelna je sice aktivní, ale zdražuje své služby

Česká spořitelna sice zůstala oproti předchozímu čtvrtletí na svém, nicméně nezvládla zlepšit své hodnocení tak jako Fio banka. Její hodnocení sice zůstalo stejné a činilo 75,43 procent, na první místo to však tentokrát nestačilo.

Jan Klička, vedoucí redaktor regionálního zpravodajského serveru Deník Českou spořitelnu hodnotí takto: "Zdá se to jako zdánlivá hloupost, ale větším bankám jako je ČS, to někdy dochází později. Naštěstí stalo se… a klienti ČS mohou od letoška zdarma v internetovém bankovnictví měnit limity pro platby kartou. Když se k tomu připočítá unikátní možnost platit složenky a faktury pomocí QR kódů v bankomatech, bylo to pro ČS velmi úspěšné nakročení do roku 2014. Jen tak dál."

Česká spořitelna byla sice poměrně aktivní a byla vidět, na druhou stranu však stále směřuje ke zdražování svých služeb a poplatků a chybí jí individuální přístup ke klientům. Tendenci ke zdražování prokazuje i ohlášená změna sazebníku, která přináší v zásadě zvyšování cen této banky. Změny vstoupí v platnost v srpnu tohoto roku.

Banka také není dle hodnocení porotců tolik vstřícná k médiím a oproti ostatním bankám pak v této komunikaci v některých segmentech zaostává.

Kdo je členem odborné poroty Vstřícná banka

Rádi bychom po delší době připomněli členy odborné poroty a tedy odborníky, kteří jsou hlavním pilířem hodnocení projektu Vstřícná banka 2014.

- JUDr. Ing. Ph.D. Otakar Schlossberger - předseda poroty je odborníkem na bankovnictví působící jako pedagog a autor zabývající se touto tématikou. Byl také prvním finančním arbitrem v České republice.

- Ing. Olga Šeflová - lektorka a specialistka na metodickou a poradenskou činnost v oblasti bankovnictví, která zastupuje Bankovní institut Vysokou školu (BIVŠ).

- Mgr. Petr Kučera - redaktor ekonomické a finanční rubriky hlavního mediálního partnera projektu Aktualne.cz.

- Ing. Daniela Čermáková - lektorka a specialistka na bankovnictví na Metropolitní univerzitě Praha.

- Ing. Markéta Grušáková - manažerka společnosti, zástupce mediálního partnera Parlamentní listy

- Mgr. Jan Klička - redaktor mediálního partnera projektu tištěného regionálního Deníku a internetového denik.cz.

- Ing. Martina Hedvičáková - lektorka a specialistka na bankovnictví Univerzity Hradec Králové.

- Ing. Bedřich Danda - dlouholetý předseda Sdružení podnikatelů a živnostníků ČR a náměstek ministra průmyslu a obchodu.

- Dalibor Z. Chvátal - redaktor a odborník na bankovní služby, šéfredaktor finančního serveru Mesec.cz.

- Mgr. Miroslav Zeman – manažer hodnocení OVB Vstřícná banka a advokát

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…