Nejvyšší kontrolní úřad: Výbory pro audit přispějí ke kvalitě finančních informací

19.01.2017 16:20 | Zprávy

Na půdě Nejvyššího kontrolního úřadu se včera uskutečnila konference na téma „Výbory pro audit.“ Jednalo se již o třetí setkání představitelů hlavních kontrolních a auditních institucí České republiky. V průběhu konference byly pokřtěny dvě nové publikace „Praktická pomůcka pro Výbor pro audit“ a „Zpráva o činnosti Výboru pro audit.“

Nejvyšší kontrolní úřad: Výbory pro audit přispějí ke kvalitě finančních informací
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

Na úvod vystoupil prezident Nejvyššího kontrolního úřadu Miloslav Kala. Prezident Kala přivítal přítomné na půdě NKÚ a ocenil tradici vzájemného setkávání a výměny informací. „Cílem dnešní konference je zhodnotit zhruba roční působení Výborů pro audit, které jednak pomáhají kontrolním orgánům společností, a zároveň poskytují praktickou pomoc auditorům,“ řekl Kala.

Poté vystoupil prezident Rady pro veřejný dohled nad auditem Jiří Nekovář a představil nové publikace, které rada vydala. „Činnost Výborů pro audit by měla být předvídatelná a očekávatelná. Nové publikace tak budou sloužit nejen členům Výborů pro audit, ale i jejich klientům,“ sdělil Nekovář.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Samuel​ Volpe byl položen dotaz

Dezinformace

Dobrý den pane poslanče, hodně politiků operuje s pojmem dezinformace, ale dokážete aspoň vy tento pojem definovat? Protože podle mě za to mnozí označují jen jiný názor, mnohdy jen proto, že neodpovídá tomu jejich. A problém také vidím v tom, že se dost informací potvrdí třeba až časem nebo naopak, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.