Nemocnice České Budějovice: Dětské oddělení navštívil fotbalista David Lafata

07.12.2017 16:01

Ve čtvrtek 7. prosince uvítali dětští pacienti Nemocnice České Budějovice známého hosta. V 9 hodin se na ně přišel podívat fotbalista David Lafata z AC Sparta Praha. Provázeli ho pacienti dětské hematoonkologie, kteří před onemocněním hrávali fotbal. Dětské oddělení Nemocnice České Budějovice si připravilo na tento den ještě další zajímavé akce.

Nemocnice České Budějovice: Dětské oddělení navštívil fotbalista David Lafata
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

„David Lafata je tváří spolku Haima České Budějovice, který na bázi dobrovolnosti sdružuje rodiče vyléčených pacientů a zdravotnický personál Stanice dětské hematoonkologie Nemocnice České Budějovice. Naším cílem je na základě vlastních zkušeností zlepšovat podmínky pacientů v léčbě a usnadnit jim náročnou etapu života,“ informuje MUDr. Ivana Hojdová, lékařka z hematoonkologické stanice dětského oddělení.

V posledních letech se ukazuje, že je důležité více pracovat i s pacienty v průběhu ambulantní léčby a po jejím ukončení. Návrat do běžného života a strach z recidivy může být pro některé pacienty a jejich rodiče příliš stresující a limitující v dalším období.

„Navíc mnohé rodiny čelí v průběhu intenzivní léčby odloučení, protože převážně matky tráví většinu času v nemocnici s nemocným dítětem. Od nového roku chceme začít organizovat víkendové pobyty pro celé rodiny, při kterých si všichni odpočinou a stráví více času společně,“ dodává MUDr. Hojdová.

Na návštěvu známého fotbalisty navázaly od 9.30 tvořivé dílny, kdy si děti připravily ozdoby na vánoční stromeček. O hodinu později na oddělení zazpívali vánoční koledy žáci ZUŠ Soběslav.

V 11 hodin byl pokřtěn kalendář, do kterého tvořili obrázky dětští pacienti českobudějovické nemocnice. V roli křtitele bylo jedno z dětí ze Stanice dětské hematoonkologie.

„Na závěr přišel Ježíšek. Při posledních kontrolách mu děti psaly o dárky, které se rozdaly na závěr posezení,“ dodává tisková mluvčí nemocnice Bc. Iva Nováková, MBA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…