Nemocnice České Budějovice zahájila provoz zrekonstruované chirurgie

20.09.2017 14:37

Chirurgické oddělení Nemocnice České Budějovice má nové zázemí. Z pavilonu CH se přestěhovalo do zrekonstruovaného 2. a. 3. patra prostor pavilonu C. V uplynulých dvou letech tak byl v rámci stavebních prací v nemocnici postupně přestavěn téměř celý centrální pavilon.

Nemocnice České Budějovice zahájila provoz zrekonstruované chirurgie
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

Během dvou let bylo zrekonstruováno dvanáct stanic standardní lůžkové péče a jednotka intenzivní péče, dále byly vytvořeny dvě nové lůžkové stanice a dvě jednotky intenzivní péče. „Všechny prostory jsou vybaveny moderními ochrannými prvky, výmalba je laděna do pastelových tónů. Samozřejmostí jsou zrekonstruované lůžkové pokoje včetně sociálů, nová vzduchotechnika s klimatizací a šatny pro devět set zaměstnanců,“ vyjmenovává vedoucí technického oddělení nemocnice František Bostl.

Mimoto bylo v pavilonu C zrekonstruováno i oddělení nukleární medicíny v souvislosti s instalací PET kamery a v rámci nákupu dvou lineárních ozařovačů došlo k optimalizaci rozmístění onkologického oddělení, a to z původních třech pater do jednoho. Také kardiocentrum získalo zcela nové odborné ambulance.

„Kromě stavebních změn jsme se ve svých plánech zabývali i novým logickým uspořádáním jednotlivých oddělení, která dosud byla v různých nepropojených pavilonech daleko od sebe. Zrekonstruován tak byl praktický celý centrální pavilon,“ říká předseda představenstva Nemocnice České Budějovice Břetislav Shon a dodává: „Cílem těchto nových uspořádání je mít blízko sebe odbornosti, které jsou si blízké i medicínsky, kde se velmi často dělá mezioborově společná terapie, diagnostika a lékaři spolu musí v rámci ambulantní i hospitalizační péče úzce spolupracovat.“

Chirurgické oddělení bylo přesunuto proto, že má medicínsky velmi blízko ke gastroenterologii, hrudní chirurgie ke kardiochirurgii, cévní chirurgie ke kardiologii a angiologii, které patří do ranku interního. „Touto změnou mohou být v některých případech hrudní a cévní chirurgie používány společné operační sály chirurgů a kardiochirurgů. Stejně tak bude využívána společná přístrojová technika a tak dále. Jsme přesvědčeni, že se péče o pacienta úzkou mezioborovou spoluprací opět zlepší,“ zdůrazňuje primář chirurgického oddělení Petr Pták.

Náklady na přestavbu pavilonu C pro účely chirurgického oddělení včetně nákladů na projektovou dokumentaci byly přibližně 27 milionů korun, přičemž náklady na opravu samotné jednotky intenzivní péče byly 7 milionů korun. Celkové náklady komplexní rekonstrukce centrálního pavilonu činní téměř 200 milionů korun. Vše bylo financováno z vlastních zdrojů Nemocnice České Budějovice, a.s.

Všechny rekonstrukce a restrukturalizace souvisí s kontinuálním zvyšováním kvality zdravotní péče, kterou Nemocnice České Budějovice, a.s., svým pacientům poskytuje. Díky výše uvedeným změnám se například zlepšily podmínky pro spolupráci jednotlivých oddělení a pro komunikaci lékaře s pacientem, stejně jako byly vytvořeny nové prostory pro studium odborného personálu. Medicína v českobudějovické nemocnici je na špičkové evropské úrovni a platy zaměstnanců patří v rámci ČR k těm nejvyšším.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…