Nemocnice České Budějovice zdvojnásobila počet zaměstnanců očkovaných proti chřipce

19.01.2020 15:06

Na podzim roku 2019 spustila Nemocnice České Budějovice, a.s. kampaň „Očkujeme zaměstnance, chráníme pacienty“.

Nemocnice České Budějovice zdvojnásobila počet zaměstnanců očkovaných proti chřipce
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

Jejím výsledkem je, že je nemocnice letos lépe připravena na chřipkovou sezónu. Proočkovanost zaměstnanců proti chřipce se podařilo meziročně zvýšit z 20 % na 40 %, proočkováno bylo téměř 1200 zaměstnanců.

„Pravděpodobně se jedná o nejvyšší proočkovanost zaměstnanců nemocnice v České republice,“ upozorňuje MUDr. Iva Šípová, vedoucí lékařka Pracoviště epidemiologie Nemocnice České Budějovice, a.s. Dodává, že čtyřvalentní vakcínu dostali zaměstnanci zdarma, nákup vakcín hradila nemocnice z vlastních prostředků. Očkování probíhalo na jednotlivých odděleních v listopadu a prosinci 2019 a týkalo se jak zdravotníků, tak i ostatních zaměstnanců, například pracovníků údržby, úklidu, stravovacích zařízení či prádelny. Očkování se dostalo všem zaměstnancům, kteří byli připraveni nechat se očkovat, a to i přes přechodný výpadek dodávky vakcín. Do kampaně „Očkujeme zaměstnance, chráníme pacienty“ se Nemocnice České Budějovice, a.s. pustila z toho důvodu, že zdravotníci přicházející do kontaktu s nemocnými pacienty patří mezi skupiny lidí, které jsou nejvíce ohroženy chřipkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…