Nemocnice Havlíčkův Brod: Nový „rentgen“ optimalizuje ozáření

22.06.2022 21:20 | Tisková zpráva

Radiodiagnostické oddělení Nemocnice Havlíčkův Brod uvedlo včera do provozu nový skiagrafický systém YSIO X.pree. První model daného typu přístroje v ČR v hodnotě 7,1 mil. korun je díky nízké dávce ozáření velice šetrný pro pacienty.

Nemocnice Havlíčkův Brod: Nový „rentgen“ optimalizuje ozáření
Foto: regionvysocina.cz
Popisek: Nemocnice Havlíčkův Brod

Skiagrafický komplet YSIO X.pree představuje nové řešení rentgenových přístrojů. Je vybaven novou generací inteligence a definuje novou cestu, jak zvládat pracovní vytížení. 

Anketa

Buď, anebo. Komu věříte?

hlasovalo: 3021 lidí
„Jedná se první model daného typu přístroje v ČR s funkcemi 3D kamery, automatického nastavování kolimátoru nebo nastavení kolimace z ovládací stanice," upřesnil vedoucí oddělení zdravotnické techniky Ing. Adam Fila.  Inovativní řešení tohoto moderního přístroje usnadní práci radiologickým asistentům a v neposlední řadě dokáže automaticky volit optimální dávku záření. Tím je šetrný pro pacienty.

„Modernizace a vývoj jde v oblasti diagnostických přístrojů velice rychle kupředu. Obnova techniky je pro naše oddělení podstatná a velice důležitá," sdělil primář oddělení MUDr. Robert Pípal. Přístroj YSIO X.pree od společnosti Siemens nabízí funkce platformy myExam Companion, které převádějí data do odborných vyhodnocení a využívají plného potenciálu jak technologie, tak i pracovníků, kteří ji obsluhují. Přístroj je vybaven 3D kamerou pro nastavování polohy pacienta a Auto Thorax Collimation pro automatické nastavování kolimátoru při vyšetřeních hrudníku. Cena přístroje se vyšplhala na 7.149.000 bez DPH a byl pořízen díky dotaci z projektu IROP. Součástí projektu byly i stavební úpravy celého pracoviště a vytvoření adekvátního zázemí pro personál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…