Nemocnice Havlíčkův Brod: Pietní místo za oběti pandemie

11.10.2021 21:20

V Nemocnici Havlíčkův Brod před infekčním pavilonem vzniklo pietní místo v souvislosti s pandemií Covid - 19.

Nemocnice Havlíčkův Brod: Pietní místo za oběti pandemie
Foto: regionvysocina.cz
Popisek: Nemocnice Havlíčkův Brod

Autorem je sochař  RNDr. Radomír Dvořák, dárcem materiálu Granit Lipnice s.r.o. Kámen PIETA má po délce přes 3 metry a váží přes tunu. "Formátování a sochařské zásahy zabraly přes dvacet hodin," sdělil Radomír Dvořák. Pietní místo vzniklo na základě přání blízkých našich pacientů vytvořit v areálu nemocnice místo, kde by bylo možné zapálit svíčku. V naší nemocnici zemřelo v souvislosti s Covid-19 více než 300 pacientů.

Radomír Dvořák je autorem již  několika uměleckých děl v budovách a areálu nemocnice - například altánu Tři Grácie, soch Hygeia - bohyně zdraví, Dafne, sochy Alfa a Omega a další. Veškerá díla autor nemocnici věnoval, za což mu patří VELIKÉ DÍKY. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…