Nemocnice Litoměřice: Fotografie zavedou diváky do světa hudby

18.11.2018 22:16

Slavnostní vernisáží byla ve čtvrtek 15. listopadu v hale litoměřické nemocnice zahájena další fotografická výstava. Autorem cyklu, který nese název „Mezi tóny“, je známý litoměřický fotograf a dlouholetý redaktor Českého rozhlasu Miroslav Zimmer.

Nemocnice Litoměřice: Fotografie zavedou diváky do světa hudby
Foto: nemocnice-lt.cz
Popisek: Městská nemocnice Litoměřice

Jak název napovídá, téma výstavy se točí kolem hudby, a to především těch, kteří ji hrají, tedy muzikantů. Autor tento žánr sám pojmenoval jako „hudební, music photo“.

„Mezi tóny“ je soubor dvaadvaceti fotografií vzniklých na koncertech i při jiných hudebních akcích a vystoupeních. Miroslav Zimmer je pojal nejen dokumentárně, ale v osobitém expresivním vyjádření se snaží hledat i své vlastní vnitřní pocity: „Nedíval jsem se do publika, to by mohla být samostatná kapitola na příště. Díval jsem se na muzikanty a tak trochu i do sebe.“

Jak dále prozradil, některé snímky jsou ještě z dob analogové fotografie, kdy se fotilo na film a kdy se fotograf mnohem obtížněji, než v dnešní digitální éře, musel vyrovnat s často špatnými podmínkami během hudební produkce. „Na záběrech najdete i osobnosti, které už, bohužel, nejsou mezi námi, jako třeba trombonistu Svatopluka Košvance či pianistu Arnošta Mináře,“ upozornil fotograf a na závěr dodal: „Věřím, že mezi tóny na této výstavě najdete i nějaký ten svůj…“.

Výstava fotografií Miroslava Zimmera v hale nemocnice potrvá do 8. ledna 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…