Nemocnice Litoměřice: Fotografie zavedou diváky do světa hudby

18.11.2018 22:16

Slavnostní vernisáží byla ve čtvrtek 15. listopadu v hale litoměřické nemocnice zahájena další fotografická výstava. Autorem cyklu, který nese název „Mezi tóny“, je známý litoměřický fotograf a dlouholetý redaktor Českého rozhlasu Miroslav Zimmer.

Nemocnice Litoměřice: Fotografie zavedou diváky do světa hudby
Foto: nemocnice-lt.cz
Popisek: Městská nemocnice Litoměřice

Jak název napovídá, téma výstavy se točí kolem hudby, a to především těch, kteří ji hrají, tedy muzikantů. Autor tento žánr sám pojmenoval jako „hudební, music photo“.

„Mezi tóny“ je soubor dvaadvaceti fotografií vzniklých na koncertech i při jiných hudebních akcích a vystoupeních. Miroslav Zimmer je pojal nejen dokumentárně, ale v osobitém expresivním vyjádření se snaží hledat i své vlastní vnitřní pocity: „Nedíval jsem se do publika, to by mohla být samostatná kapitola na příště. Díval jsem se na muzikanty a tak trochu i do sebe.“

Jak dále prozradil, některé snímky jsou ještě z dob analogové fotografie, kdy se fotilo na film a kdy se fotograf mnohem obtížněji, než v dnešní digitální éře, musel vyrovnat s často špatnými podmínkami během hudební produkce. „Na záběrech najdete i osobnosti, které už, bohužel, nejsou mezi námi, jako třeba trombonistu Svatopluka Košvance či pianistu Arnošta Mináře,“ upozornil fotograf a na závěr dodal: „Věřím, že mezi tóny na této výstavě najdete i nějaký ten svůj…“.

Výstava fotografií Miroslava Zimmera v hale nemocnice potrvá do 8. ledna 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…