Nemocnice Na Homolce představí hyperbarickou komoru

24.09.2018 19:23

Ve středu 26. 9. předvede Nemocnice na Homolce hyperbarickou komoru, která byla zmodernizována díky dotaci Magistrátu hl. města Prahy. Akce se osobně zúčastní radní za oblast zdravotnictví a bydlení Radek Lacko a zástupci Nemocnice Na Homolce.

Nemocnice Na Homolce představí hyperbarickou komoru
Foto: homolka.info
Popisek: Nemocnice na Homolce

Otrava oxidem uhelnatým způsobuje úbytek kyslíku v krvi. Tělesné orgány jsou v tomto případě nedostatečně okysličovány, přičemž nejrychleji a nejvážněji se deficit kyslíku projeví v mozku. Působením přetlaku vzduchu v hyperbarické komoře se dá sice „otrávená“ krev uvést do původního stavu, ale některá poškození mozku mohou být vlivem nedostatku kyslíku už nevratná.

Špatné využívání různých druhů topení, karem, kotlů a dalších zařízení na výrobu tepla či ohřev vody, přináší s sebou i zvýšené riziko otravy oxidem uhelnatým. Tento bezbarvý plyn bez vůně a zápachu, který vzniká jako produkt při nedokonalém spalování, může způsobit i těžkou otravu s trvalými následky, ba někdy i smrt.

Důležité je, aby se člověk dostal do nemocnice co nejdřív!

Nemocnice Na Homolce je jediná pražská nemocnice, která má nonstop fungující hyperbarickou komoru. Ročně se do ní dostane zhruba deset pacientů postižených nejtěžší formou otravy oxidem uhelnatým. Počet otrav se zvyšuje většinou v topné sezóně, kdy jsou v provozu různá topení a kotle určené pro vytápění a ohřev vody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

22:03 Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

Zoo Liberec slaví další chovatelský úspěch. Díky dlouholetým zkušenostem se libereckým odborníkům po…