Nemocnice Pardubického kraje: Na palubovce se předávaly ceny za nejlepší basketbalové obrázky

17.12.2017 16:07

Čtvrtý ročník BasketMalování má za sebou slavnostní tečku.

Nemocnice Pardubického kraje: Na palubovce se předávaly ceny za nejlepší basketbalové obrázky
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubická nemocnice

Společný projekt Pardubické nemocnice a basketbalové klubu BK JIP Pardubice určený pro děti hospitalizované v nemocnici zná své vítěze. Autoři nejlepší obrázků převzali ceny v sobotu 16. prosince 2017 přímo na palubovce o přestávce ligového utkání Beksy proti Jindřichovu Hradci.

„Když jsem byl vybrán za patrona letošního ročníku, moji předchůdci mě varovali, že mě čeká náročný úkol. A skutečně to tak bylo. Nejprve jsem při návštěvě dětí v nemocnici ukázal, jak mi jde malování. A ještě těžší bylo vybírat nejlepší obrázky. Děti na rozdíl ode mne kreslit umí. Nebylo vůbec snadné zvolit vítěze,“ pronesl pardubický basketbalista Kamil Švrdlík, který patronem soutěže a zároveň členem poroty.

BasketMalování probíhalo v jarních měsících na dětském oddělení a oddělení dětské chirurgie Pardubické nemocnice. Hospitalizované děti pod vedením učitelek ze školy při zdravotnickém zařízení kreslily obrázky s libovolnou basketbalovou tématikou.

„Jsme rádi, že se z tohoto projektu již stala tradiční záležitost. Dětem přináší zpestření pobytu v nemocnici a rozptýlení při léčbě. A je pozitivní, že mají o soutěž zájem. Počet obrázků i jejich úroveň o tom plně svědčí. Pardubickým basketbalistům patří naše poděkování za podporu a spolupráci při této aktivitě, kterou jednoznačně vítám,“ řekla Štěpánka Fraňková, ředitelka Pardubické a Chrudimské nemocnice.

Na konci soutěže se sešla bezmála stovka obrázků. Porota, kterou tvořili zástupci basketbalového klubu a nemocnice, z nich v každé ze čtyř věkových kategorií vybrala tři nejlepší. „Děti malovaly s velkou fantazií, byly opravdu šikovné. Myslím si, že se při kreslení dobře pobavily. A to je hlavní účel této soutěže,“ řekl Kamil Švrdlík.

Každý, kdo se do soutěže zapojil, získal vstupenky na jeden ligový zápas pardubických basketbalistů. A autoři tří nejlepších obrázků v každé kategorii dostali ještě věcné ceny věnované Pardubickou nemocnicí a basketbalovým klubem. Převzali si je při slavnostním vyhlášení v rámci sobotního ligového zápasu ve Sportovní hale na Dašické ulici. „Stejně jako v minulých letech jsme pro vítěze všech čtyř kategorií připravili i speciální cenu. Každý od nás opět dostal repliku našeho dresu se svým jménem na zádech. Věřím, že je potěší a že pro ně budou milou vzpomínkou na tuto soutěž,“ řekl Pavel Stara, předseda představenstva BK JIP Pardubice.

A tradice zůstane zachována i v podobě definitivní tečky. Znovu ji udělá dražba dvanácti oceněných obrázků, jejíž výtěžek bude věnován dětskému oddělení a oddělení dětské chirurgie Pardubické nemocnice.

Výsledky 4. BasketMalování

Kategorie I (do 6 let): 1. Eliška Teresková, 2. Filip Izák, 3. Adélka Literová
Kategorie II (do 10 let): 1. Kristýna Szabó, 2. Ines Bydžovská, 3. Viktorie Dočkalová
Kategorie III (do 15 let): 1. Bára Moravcová, 2. Matěj Rychnovský, 3. Denisa Kašparová
Kategorie IV (do 18 let): 1. Jana Kloučková, 2. Veronika Kavuloková, 3. Kryštof Kořínek

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…