Nemocnice Pardubického kraje: Roušky jsou v nemocnicích opět povinné i pro pacienty

31.07.2020 18:47

Z důvodu zhoršující se epidemiologické situace v některých okresech Pardubického kraje platí ve všech pěti zařízeních Nemocnice Pardubického kraje od 1. srpna opět povinnost nosit roušky i pro pacienty, a to jak ambulantní, tak hospitalizované.

Nemocnice Pardubického kraje: Roušky jsou v nemocnicích opět povinné i pro pacienty
Foto: nempk.cz
Popisek: Krajská nemocnice Pardubice

I přes červencové rozvolnění jsou nemocniční areály jedny z mála míst, kde povinnost mít zakryté dýchací cesty trvá. Od soboty 1. srpna se tato povinnost bude vztahovat opět i na hospitalizované pacienty, dovoluje-li to jejich zdravotní stav. Pacienti si musejí nasadit roušku, pokud se pohybují po oddělení mimo svůj pokoj nebo v jiných uzavřených prostorách nemocnice. Ochranu dýchacích cest musejí nasadit také klienti nemocničních lékáren. 

„Pacienty, jejich doprovody, návštěvy i další příchozí do areálu všech zařízení Nemocnice Pardubického kraje prosíme, aby do nemocnic i nadále přicházeli s rouškou nebo jinou ochranou dýchacích cest a byli ohleduplní ke svému okolí,“ uvedla Lucie Bareková, ústavní epidemioložka Nemocnice Pardubického kraje, a dodala, že v areálech nemocnic je i nadále třeba dodržovat bezpečné rozestupy alespoň dva metry a při příchodu a odchodu ze zdravotnického zařízení si dezinfikovat ruce. 

Povinnost vychází z platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví z 3. července 2020. Celé jeho znění je dostupné zde. I nadále tak platí, že roušky nemusí mít děti do dvou let věku a osoby s poruchou intelektu, kognitivní poruchou či závažnou alterací duševního stavu, jejichž mentální schopnosti či aktuální duševní stav neumožňují dodržování této povinnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…