Nemocnice Pardubického kraje opět povolila návštěvy, chřipka je na ústupu

22.02.2020 11:42

Vzhledem k poklesu výskytu akutních respiračních infekcí a chřipkových onemocnění v Pardubickém kraji rozhodl generální ředitel Nemocnice Pardubického kraje o ukončení zákazu návštěv hospitalizovaných pacientů.

Nemocnice Pardubického kraje opět povolila návštěvy, chřipka je na ústupu
Foto: nempk.cz
Popisek: Krajská nemocnice Pardubice

Od pátku 21. února 2020, jsou opět povoleny návštěvy na všech pracovištích Nemocnice Pardubického kraje, tzn. v Pardubické, Chrudimské, Orlickoústecké, Litomyšlské a Svitavské nemocnici.

„V Pardubickém kraji došlo k opakovanému výraznému poklesu nemocnosti na akutní respirační infekce a chřipku. Plošná epidemie chřipky je v České republice na ústupu,“ uvedl ústavní epidemiolog Nemocnice Pardubického kraje Milan Bořek a dodal: „Děkujeme všem pacientům, jejich blízkým a celé veřejnosti za trpělivost. Opatření v podobě zákazu návštěv je nezbytné pro ochranu zdraví pacientů i personálu.“

Přestože byl zákaz návštěv odvolán, zdravotní stav návštěvníků však bude nadále sledován. „Na návštěvu hospitalizovaných pacientů z důvodu jejich ochrany však nadále mohou přijít pouze lidé bez příznaků chřipky a respiračního onemocnění. Tato podmínka bude kontrolována,“ upozornil ústavní epidemiolog Bořek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…