Nemocnice Pelhřimov pořádala tradiční chirurgický kongres

03.12.2017 18:15

Zkušenosti chirurgů v oblasti léčby komplikací a reoperací v chirurgii, traumatologie pletence pažního a humeru, varia tak to byla ústřední odborná témata lékařské sekce konference XXIII. ročníku Pelhřimovského chirurgického dne 2017.

Nemocnice Pelhřimov pořádala tradiční chirurgický kongres
Foto: ikrajvysocina.cz
Popisek: Nemocnice Pelhřimov

Setkání uspořádalo Chirurgické oddělení Nemocnice Pelhřimov v prostorách Kulturního domu Máj. Záštitu nad akcí, jejímž garantem byly Chirurgická společnost ČLS J. E. Purkyně, Česká lékařská komora a Krajské edukační centrum POUZP se sídlem v Pelhřimově, převzal starosta města Pelhřimova František Kučera. Ten při slavnostním zahájení konference spolu s dalšími organizátory a členy čestného předsednictva přivítal všechny přítomné a poděkoval organizátorům Chirurgického dne za vynikající a náročnou přípravu a reprezentaci města Pelhřimova.

„Velmi si vážím práce lékařů a jsem poctěn, že Pelhřimov je právě centrem vašich Chirurgických dnů. Přeji vám mnoho úspěchů ve vaší náročné profesi a dovoluji si vás pozvat ve chvilkách volna na prohlídku historického centra města Pelhřimova“ uvedl mimo jiné starosta města.

Poté ředitel pelhřimovské nemocnice Jan Mlčák připomněl dlouhou tradici Pelhřimovských chirurgických dnů a výraznou osobnost jejich zakladatele, emeritního primáře chirurgického oddělení zdejší nemocnice MUDr. Karla Křikavy staršího, který byl nedávno oceněn titulem „Vynikající lékař Pelhřimovska“. V současné době je organizátorem primář chirurgického oddělení pelhřimovské nemocnice MUDr. Karel Křikava mladší.

Po slavnostním zahájení začal vlastní program konference, který patřil především odborným přednáškám a prezentacím. Lékařské sekce se letos zúčastnilo 70 lékařů z celé České republiky. I letošní ročník přinesl vzrůstající kvalitu přednášek a přednášejících. Mezi přednášejícími byli lékaři z velkých pražských, brněnských a ostravských klinik a v neposlední řadě byla zastoupena i klinika z Německa. Odborný program byl doplněn o novinky zdravotnických materiálů, které v předsálí KD Máj prezentovaly různé firmy.

Důležitou součástí programu XXIII. Pelhřimovského chirurgického dne bylo také jednání sekce sester, které probíhalo odpoledne 24. listopadu v zasedacím sále Městského úřadu na Pražské. Toho se zúčastnilo zhruba 150 sester z různých zdravotnických zařízení z celé republiky. V úvodu pozdravil přítomné za město Pelhřimov místostarosta Josef Koch. Ten poděkoval organizátorům akce i přednášejícím a zvlášť ocenil záslužnou práci zdravotních sester, a především jejich vlídnost, empatii i lidský přístup, s jakými pečují o své pacienty. „Za nás, potenciální pacienty, bych si přál, abychom se setkávali se samými ideálním zdravotními sestřičkami a vám bych přál, abyste se setkávaly ve své práci s ideálními pacienty,“ řekl. Od organizátorů Karla Křikavy ml. a náměstkyně ošetřovatelské péče nemocnice Vlaďky Macháčkové pak mimo jiné zaznělo poděkování a pochvala sestrám pelhřimovské nemocnice za jejich svědomitý přístup a pracovní nasazení v souvislosti s prováděním akreditací, které nemocnice absolvovala v posledních dnech. Oba také ocenili dobrou spolupráci nemocnice s městem Pelhřimov, která se v poslední době rozvíjí stále víc.

Pak už následoval odborný program, který nabídl 8 různých příspěvků. Kromě těch „chirurgicky“ zaměřených se dostalo v druhém bloku i na témata související s hospicovou péčí doma a v nemocnici nebo na práci multidisciplinárního týmu FOKUS Vysočina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…