Nemocnice Prostějov: Nová artroskopická věž může ročně posloužit až sedmi stům pacientů

30.12.2021 11:17 | Tisková zpráva

Kvalitnější zobrazení, přesnější operativa i modernější nástroje – to je jen část předností, jimiž disponuje nová artroskopická věž, kterou mají nově k dispozici zdravotníci Nemocnice AGEL Prostějov.

Nemocnice Prostějov: Nová artroskopická věž může ročně posloužit až sedmi stům pacientů
Foto: iprostejov.cz
Popisek: Nemocnice Prostějov

Investice přišla nemocnici na téměř 2 miliony korun a sloužit bude všem pacientům ortopedicko-traumatologického oddělení.

„Nákup nové artroskopické věže jsme plánovali již delší čas, a nyní ji konečně máme k dispozici. Využijeme ji u širokého spektra miniinvazivních nitrokloubních operací,“ říká MUDr. Leopold Hoferek, primář ortopedicko-traumatologického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov, s tím, že ročně by věž mohla posloužit až sedmi stům pacientů.

Mezi nejčastější artroskopické zákroky přitom v Nemocnici AGEL Prostějov patří operace kolenního menisku či předního zkříženého vazu kolene, operace ramenního kloubu, kyčelního kloubu, hlezna či zápěstí.

„V roce 2019, kdy ještě nebyla operativa omezena z důvodu pandemie, jsme provedli 682 artroskopických operací. A s podobným číslem počítáme i pro příští rok. Díky nové artroskopické věži od firmy Arthrex budou ale zákroky uvnitř kloubů pro zdravotníky daleko komfortnější. Nová věž má totiž kvalitnější rozlišení monitorů, umožňuje přesnější operativu a disponuje i dokonalejšími nástroji,“ upřesňuje primář Hoferek. Pro pacienty tento pokrok znamená přesnější zákroky s kratší dobou rekonvalescence i vyšší bezpečností.

Nová artroskopická věž v hodnotě 1,9 milionu korun přitom v nemocnici nahradí starší model, který již nevyhovoval potřebám zdravotníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…