Nemocnice Strakonice dostala nadílku od Českých drah

29.12.2015 11:48

Čtyři monitory dechu novorozenců získalo k Vánocům Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice Strakonice, a. s., díky sponzorskému daru společnosti České dráhy, a. s., která tak podpořila projekt Nadace Křižovatka „Maminko, dýchám“. Ten pomáhá nově narozeným dětem ohroženým Syndromem náhlého úmrtí kojenců (SIDS).

Nemocnice Strakonice  dostala nadílku od Českých drah
Foto: Strakonice.eu
Popisek: Strakonice

Nemocnice Strakonice získala monitory dechu BABYSENSE II obdobně jako klatovská nemocnice a Nemocnice Rychnov nad Kněžnou. Nadace Křižovatka a České dráhy tak předaly darem 13 monitorů dechu v hodnotě 38.610 korun. „Monitory na našem gynekologicko-porodnickém oddělení rozšíří péči o novorozence. Dnes zde máme 29 monitorů a jsou ve všech lůžkách a inkubátorech. Využíváme je i na dětském oddělení pro hospitalizované novorozence a kojence. Současně si monitory mohou zapůjčovat i rodiče domů po propuštění svých dětí z nemocnice,“ sdělil ředitel strakonické nemocnice MUDr., Bc. Tomáš Fiala, MBA. Doplnil, že vždy po 2 letech užívání dochází k revizím monitorů nebo k jejich vyřazení. „V dubnu 2016 dojde k vyřazení pěti kusů monitorů, proto je pro nás dar velkým přínosem,“ doplnil ředitel Fiala.

„Monitor dechu přivolá pomoc světelnou i zvukovou signalizací, když se dech miminka zastaví nebo zpomalí natolik, že by ho ohrozil na životě,“ řekla Sabina Sklenářová, ředitelka Nadace Křižovatka.

O projektu „Maminko, dýchám“

Cílem a smyslem projektu „Maminko, dýchám“ je vybavit české nemocnice a jejich porodnická a novorozenecká oddělení monitory dechu pro každé lůžko/miminko. Dále pak umožnit rodičům vypůjčení monitoru dechu na nezbytně nutné období, když odcházejí z porodnice se svým děťátkem domů.

Syndrom náhlého úmrtí kojenců „SIDS“

K „SIDS“ dochází nejčastěji u dětí od narození do šesti měsíců. Dochází k němu náhle a neočekávaně, u dětí, které nejeví žádné zdravotní problémy. Přichází bez varovných signálů, když dítě spí, a proto je monitor dechu jako anděl strážný, který hlídá dech těch nejmenších.

Na snímku (zleva): MUDr. Eva Andraschková z Nemocnice Strakonice, prim. MUDr. Václav Vlášek - primář Gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Strakonice, Miloslava Stibůrková - manažerka Nadace křižovatka, ředitel strakonické nemocnice MUDr., Bc. Tomáš Fiala, MBA., a Jiří Kafka, ředitel Regionálního obchodního centra Českých drah v Českých Budějovicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …