Nemocnice Svitavy: Prodejní výstava podpoří nákup nového vybavení

16.02.2018 7:34

Nejen v galerii je možné spatřit umělecká díla. V prostorách Svitavské nemocnice mohou až do konce března její návštěvníci i pacienti narazit na tvorbu mladých umělců z uskupení Follow The Art.

Nemocnice Svitavy: Prodejní výstava podpoří nákup nového vybavení
Foto: ekotopsvitavy.cz
Popisek: Nemocnice ve Svitavách

Tým výtvarníků, kteří společně prezentují svoji tvorbu již dva roky, tvoří Jan Diviš, Michal Fryč, Kristýna Hnízdilová, Klára Němcová, Zuzana Snítilová a Pavel Štosek. Jejich cílem je získání prostředků z prodejní výstavy, která byla do nemocnice přesunuta ze svitavského multifunkčního centra Fabrika. Spolupráce umělců se Svitavskou nemocnicí začala během léčby jednoho z nich: „S panem Štoskem jsme se seznámili během jeho léčby. Při hovoru se mi zmínil, že v rámci své umělecké tvorby by rádi podporovali i nějaké dobročinné projekty, proto nás společně napadlo spojení výstavy obrazů a naší nemocnice, které může být prospěšné pro obě strany,“ doplnil Pavel Kunčák, náměstek léčebné péče ve Svitavské nemocnici.

Část výtěžku z prodeje obrazů věnují výtvarníci Nadačnímu fondu Valentina Oswalda Ottendorfera, který přispívá na pořízení nového vybavení Svitavské nemocnice. Zbytek využijí na uskutečnění svých nových projektů: „Aktuálně pracujeme na projektu Iceland, jehož cílem je navázat spolupráci s galerií v Reykjavíku, kde bychom rádi představili naši tvorbu a uspořádali charitativní výstavu na podporu Nadačního fondu Valentina Oswalda Ottendorfera,“ upřesnil Pavel Štosek.

Obrazy od Follow The Art jsou vystaveny ve veřejných prostorách v budovách Svitavské nemocnice. Zakoupením některého z obrazů vystavených ve Svitavské nemocnici získá jejich nový majitel nejen jedinečné umělecké dílo, ale podpoří i nákup nového vybavení pro vybraná oddělení.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…