Nemocnice Znojmo: Nové webové stránky reagují na změnu v Odběrovém místě na COVID-19

08.10.2020 8:24

Nemocnice Znojmo včera spustila nový web, jehož součástí je mj. objednávkový systém na testování COVID-19. Webové stránky vznikly svépomoci bez externí firmy a jsou zcela ve správě nemocnice.

Nemocnice Znojmo: Nové webové stránky reagují na změnu v Odběrovém místě na COVID-19
Foto: Nemocnice Znojmo
Popisek: Nemocnice Znojmo

Nemocnice Znojmo dnes spustila nové webové stránky. K tomu přistoupila z důvodu, že původní web nebyl provozován přímo nemocnicí a měl velmi omezené možnosti úprav. Větší úpravy byly zpoplatněny provozovatelem webu. Aktuálně tedy stránky běží ve správě nemocnice. Nová webová prezentace je přehlednější, modernější a hlavně responsivní, takže použitelná i na mobilních zařízeních. Součástí nového webu je nově např. objednávání pacientů na testování na COVID-19, které začne fungovat od pondělí na základě zpracovaného postupu Ministerstva zdravotnictví o vytvoření garantované sítě páteřních odběrových center.

Od pondělí 12.10.2020 se budou muset všichni, které odešlou lékaři či hygiena na testování COVID-19 do našeho odběrového místa objednávat v registračním systému. „Do této chvíle mohli všichni, kdo byli indikování k testování přijít do našeho odběrového místa ve všední dny bez objednání. Na všechny příchozí se dostalo, testujeme denně přibližně 130 lidí,“ přiblížil dosavadní praxi Martin Pavlík, ředitel Nemocnice Znojmo. Od pondělí současně odběrové místo rozšiřuje provozní dobu, a to od 7-9 hod. Pacienti se budou registrovat na konkrétní časové rozpětí, tedy 7-8 a 8-9 hod. Registrace není na přesný a konkrétní čas.

„Nový web vznikl v řádu měsíců, ještě budeme na webu některé věci vylepšovat, nicméně z důvodu povinné registrace na testování a snahu ušetřit finanční prostředky, které by se vynaložily za případný registrační systém, jsme je spustili již nyní, protože s rezervačním systémem nový web již počítal,“ sdělila Petra Veselá, tisková mluvčí. Tímto žádáme uživatele o trpělivost s případnými nedostatky. Díky novému webu nyní může nemocnice předávat informace pacientům, ale také laické a odborné veřejnosti. „V nejbližší době budou internetové stránky doplňovány o další informace z jednotlivých oddělení. Dalším krokem k zabezpečení lepší informovanosti a přehlednosti zpráv bude pro zaměstnance připravován nový intranet, který bude mít za úkol zlepšit komunikaci v rámci organizace a včasné předávání všech informací. Stejně jako nový web, bude provozován a spravován přímo nemocnicí,“ doplnila Veselá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…