Nemocnice Znojmo vyočkovala všechny přidělené dávky vakcíny proti COVID-19

02.01.2021 10:49

V Nemocnici Znojmo byla podána poslední vakcína proti COVID-19, které byly do nemocnice doručeny v neděli 27.12.2020.

Nemocnice Znojmo vyočkovala všechny přidělené dávky vakcíny proti COVID-19
Foto: Nemocnice Znojmo
Popisek: Nemocnice Znojmo

Anketa

Co byste chtěli, aby se znovu otevřelo?

4%
2%
3%
hlasovalo: 16811 lidí
V Nemocnici Znojmo byla podána poslední vakcína proti COVID-19, které byly do nemocnice doručeny v neděli 27.12.2020. Očkovaní byli zájemci z řad zdravotníků nemocnice a praktických lékařů a nejrizikovější skupiny obyvatel, pacienti Oddělení dlouhodobě nemocných, ale také klienti Domova pro seniory v Jevišovicích.

Celkem bylo naočkováno 326 osob. S očkováním začala nemocnice v pondělí 28.12.2020 v poledne. Kromě zdravotníků se v této první vlně dostalo částečně i na očkování nejrizikovějších skupin obyvatel –  pacienty Oddělení dlouhodobě nemocných znojemské nemocnice a část vakcín byla postoupena klientům Domova pro seniory  v Jevišovicích.

„Seznam zájemců, který jsme měli již před vánočními svátky, se průběžně měnil, jednak řada zdravotníků projevila zájem až nyní, ale také někteří nemohli být naočkováni např. z důvodu prodělání COVID-19 nebo protože právě prodělávají jiné onemocnění,“ přiblížil situaci Martin Pavlík, ředitel Nemocnice Znojmo. Z tohoto důvodu bylo možné vyhovět všem zájemcům bez upřednostňování odbornosti. „Řada zaměstnanců pracuje v případě potřeby mimo svoje kmenové pracoviště. V době největšího vrcholu epidemie tak na covidových jednotkách pracovaly například sestry dětského, očního nebo jiného oddělení. Možnost očkování jsme nabídli také praktickým lékařům z našeho regionu i jejich sestrám. I oni jsou v první linii stejně jako zdravotníci v nemocnici,“ doplnil Pavlík.

Pro očkování byla v nemocnici vyčleněna příjmová ambulance, kde vakcinaci provádělo pět zdravotních sester a jedna lékařka. Během podání očkování proti COVID-19 nebyla u nikoho zaznamenána žádná alergická reakce. Všichni očkovaní obdrželi kartičku s údaji o podané očkovací látce vč. termínu a času pro podání 2. vakcíny, která se aplikuje s minimálním odstupem 21 dnů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…