Neziskovky mohou hlásit, s čím chtějí pomoci od dobrovolníků

14.03.2015 14:03

I v roce 2015 je společnost United Energy připravena v rámci projektu firemního dobrovolnictví poskytnout své zaměstnance některé z organizací, působících nebo vykonávajících svou činnost na Mostecku a Litvínovsku, případně na Chomutovsku.

Neziskovky mohou hlásit, s čím chtějí pomoci od dobrovolníků
Foto: ue.cz
Popisek: Dobrovolníci v rámci takzvaného Energického dne, který v rámci projektu Tepelná Pohoda organizuje tradičně mostecká teplárna United Energy

Neziskové organizace, které mají o tuto nefinanční podporu ze strany teplárenské společnosti zájem, mohou vyplnit formulář žádosti, který je k dispozici na webových stránkách www.tepelnapohoda.cz, pod záložkou „…Dobrovolnictví“ a zaslat jej na uvedené kontakty nejpozději do 28. března. Ze zaslaných žádostí pak bude vybrána organizace, kterou komořanská teplárna v letošním roce podpoří.

V rámci firemního dobrovolnictví podpořila teplárna od roku 2009 již šest organizací: obecně prospěšnou společnost ENERGIE v Meziboří, dětské domovy ve Vysoké Peci a v Hoře Sv. Kateřiny, mostecký kojenecký ústav a litvínovské mateřské centrum Klubíčko. Poslední organizací, které zaměstnanci pomohli, byl Domov pro seniory v Barvířské ulici v Mostě.

Firemní dobrovolnictví je forma firemního dárcovství, kdy místo peněz věnuje společnost čas, práci a schopnosti svých zaměstnanců na podporu veřejně prospěšného projektu. Pro mnohé neziskové organizace je pomoc firemních dobrovolníků klíčová. Díky dobrovolnictví mohou realizovat i větší projekty, které vyžadují zapojení více lidí, případně odborníků, na které nemají finanční prostředky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelín si připomněl Mezinárodní den včel

14:56 ČEZ: Temelín si připomněl Mezinárodní den včel

„Bez včel by náš svět nebyl sladký,“ říkají energetici. Včera si v Temelíně připomněli Mezinárodní d…