Noc divadel chystá diskuze, prohlídky, autogramiády i hry

13.11.2016 16:40

Noc divadel, která se letos odehraje v sobotu 19. listopadu po celé České republice, nabízí každoročně divákům speciální program vytvořený jen pro tento jediný den v roce. Do letošního ročníku se zapojí více jak 100 divadel a divadelních souborů, knihoven i kulturních institucí z téměř 35 českých, moravských a slezských měst. Do programu se zapojí také koordinátor celé akce Institut umění – Divadelní ústav.

Noc divadel chystá diskuze, prohlídky, autogramiády i hry
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Do projektu nejsou zapojena jen divadla, ale také další kulturní organizace. Městská knihovna v Praze připravila představení pro děti, scénické čtení, výtvarnou dílnu i fotoateliér, kde se diváci budou moci vyfotit v divadelních kostýmech. Knihovna Václava Havla zve diváky na představení dvou Havlových her – studentské představení mikrohry Ela, Hela a Stop a promítat se bude také inscenace hry Pokoušení z roku 1988. Také při letošním, již čtvrtém ročníku se do Noci divadel zapojí se svým programem koordinátor akce Institut umění – Divadelní ústav. Pro návštěvníky připravuje komentované prohlídky, improvizovaný antikvariát a knihkupectví, kde bude možné zakoupit knihy se zvláštní slevou 10%. Připraven je také workshop divadelní fotografie a fotosoutěž. Pro děti a jejich rodiče bude připravena také dobrodružná bojovka.

Program Noci divadel je i letos velmi různorodý. Kromě divadelních představení se v divadlech odehrají také prohlídky divadelního zákulisí, které chystá naprostá většina divadel. Neobvyklý a zajímavý program si připravují divadla po celé České republice. Autogramiádu tanečníků baletního souboru připravilo plzeňské Divadlo J. K. Tyla. Dobrodružnou hru v ulicích pak mohou diváci zažít s kladenským Divadlem Lampion. Národní divadlo v Praze zve diváky například na interaktivní prohlídku videowalk Play Maeterlinck a v Městských divadlech pražských proběhne charitativní dražba předmětů věnovaných herci pro Světlušku. Představení a doprovodný program se zdravotními klauny mohou diváci vidět v Paláci Akropolis a následně zamířit třeba na diskuzi o umění a jeho společenském přesahu do Studia ALTA.

Program Noci divadel je přístupný často zdarma, či za snížené vstupné. V některých případech je z kapacitních důvodů nutná rezervace předem, proto doporučujeme divákům navštívit naše webové stránky www.nocdivadel.cz, kde je postupně zveřejňován kompletní program akce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…