Nová AVIA EURO 5 se představila na veletrhu CTT Moskva

01.06.2017 19:19

Ve čtvrtek 1. 6. se na stavebním veletrhu CTT Moskva představila modernizovaná verze AVIA EURO 5. Jedná se o předehru k chystanému představení nového vozidla AVIA EURO 6 v České republice.

Nová AVIA EURO 5 se představila na veletrhu CTT Moskva
Foto: CZECHOSLOVAK GROUP
Popisek: AVIA EURO 5

CTT Moskva je nejvýznamnější stavební veletrh ve východní Evropě, nabízející komplexní přehlídku inovativního stavebního vybavení, strojů a technologií. Veletrhu CTT se účastní přes 500 vystavovatelů z 27 zemí na ploše 65 000 m2. Veletrh navštěvuje pravidelně 20 000 registrovaných návštěvníků z 60 zemí.

Automobilka AVIA, která po čtyřech letech obnovuje výrobu pod novým vlastníkem, zde prezentovala vozidlo AVIA D120 EURO 5 v provedení 4x2, které svou konfigurací představuje pro zákazníky preferovaný produkt v kategorii středních nákladních užitkových vozidel v regionu východní Evropy. Zároveň tím došlo k odhalení podoby nového faceliftu tohoto tradičního českého automobilu.

V Moskvě vystavené vozidlo je vybaveno čtyřválcovým motorem Cummins ISB 4.5E5 207 o objemu 4462 cm3 a výkonu 152 kW (207 k) a manuální šestistupňovou převodovkou ZF6S850. Celková hmotnost vozidla je 11 990 kg. 

Zahájení sériové výroby vozidla EURO 6 i vozidel v dalších emisních třídách se plánuje na podzim letošního roku v Přelouči, kam se výroba postupně stěhuje z areálu v pražských Letňanech.

O společnosti AVIA

Kořeny společnosti AVIA sahají hluboko do úspěšné éry československého průmyslu. Firma byla založena již v roce 1919, a původně byla výrobcem úspěšných letadel a leteckých motorů. V poválečném období začala být AVIA aktivní i v automobilovém průmyslu. Největšího rozvoje však zaznamenala v 60. letech výrobou velmi úspěšných lehkých nákladních automobilů AVIA. Vzhledem k tomu, že letecká i automobilová výroba je známa vysokou náročností na technickou dokonalost, kvalitu a preciznost provedení, staví i současná AVIA na stejné DNA. Od roku 2016 se stala AVIA součástí Holdingu CZECHOSLOVAK GROUP (CSG).

O holdingu CZECHOSLOVAK GROUP

CZECHOSLOVAK GROUP (zkráceně CSG) je holding navazující na tradici československého průmyslu, který podporuje a dále rozvíjí aktivity tradičních českých a slovenských společností v oblasti obranné i civilní průmyslové produkce. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej vojenských a speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů, munice, strojírenských produktů pro automobilový, železniční a letecký průmysl či brzdových systémů pro kolejová vozidla, stejně jako silniční dopravní a logistické služby. Skupina klade silný důraz na kvalitu svých produktů a služeb a na exportní aktivity. S produkty společností holdingu se lze setkat na všech kontinentech a počet jeho zákazníků se stále rozrůstá. Podniky holdingu CZECHOSLOVAK GROUP v roce 2015 vygenerovaly tržby v hodnotě 13,6 mld. Kč a v současnosti zaměstnávají přes 6 tisíc pracovníků.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…