Nová publikace zachycuje Moravskoslezský kraj jako atraktivní dynamický region

15.02.2018 18:06

Na 113 fotografiích jsou zachycena nejzajímavější místa kraje, ale taky lidé nebo akce, které tu mohou v průběhu roku lidé navštívit. Kniha bude sloužit k propagačním účelům kraje, bude i v distribuci v knihkupectvích. Fotografie si mohou prohlédnout návštěvníci Olympijského festivalu, jsou vystaveny na chodbách Ostravar Arény až do 25. února.

Nová publikace zachycuje Moravskoslezský kraj jako atraktivní dynamický region
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Slavnostního křtu se 15. února 2018 na stánku Moravskoslezského kraje zúčastnili její autoři, zástupci kraje a návštěvníci Olympijského festivalu. Kmotry knihy byli náměstkyně hejtmana kraje Jarmila Uvírová, radní kraje Radmila Vlčková, autor všech 113 fotografií Libor Sváček, Martin Hák z vydavatelství MCU a zlatý hokejista z Nagana David Moravec, který knize propůjčil své životní motto: „Běž si svou cestou a nikdy to nevzdávej.“

„Tato kniha by mohla být příjemnou procházkou po našem regionu. Doufám ale, že její vydařené fotografie spíše nalákají k aktivnímu poznávání, než jen pasivnímu listování. Návštěvnost Moravskoslezského kraje meziročně opět stoupla o více než 10%. A to je důkazem toho, že máme co nabídnout a čím zaujmout. Ať už jsou to akce, které tu pořádáme, nebo nejrůznější místa k navštívení,“ řekl hejtman kraje Ivo Vondrák.

S fotografem Liborem Sváčkem snímky pro knihu upravovala Radmila Sváčková, autorem úvodního slova je Radovan Lipus, režisér a autor televizního projektu Šumná města.

„Tato publikace ukazuje, že Moravskoslezský kraj není jen o industriálu a technických zajímavostech. To je předsudek, který je potřeba uvést na pravou míru. Máme tu taky krásné hory, spoustu památek, zajímavých lidí, chutného jídla a nádhernou přírodu,“ řekla náměstkyně hejtmana pro životní prostředí Jarmila Uvírová a dodala, že kraj chystá také kapesního průvodce knížky. Ten vyjde opět ve spolupráci s vydavatelstvím MCU a to ve druhé polovině února.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…