Nová služba e-Balík ušetří při odesílání zásilek čas i peníze

19.11.2016 11:30

Nadnárodní přepravce GLS spustil novou službu pro české zákazníky.

Nová služba e-Balík ušetří při odesílání zásilek čas i peníze
Foto: Archiv GLS
Popisek: Přepravce GLS.

E-balík (www.e-balik.cz) je jednoduchý, přehledný a pohodlný způsob, jak poslat balík v rámci České republiky i do zemí Evropské unie. Nová aplikace umožňuje mj. posílání balíků na dobírku, tvorbu adresářů i on-line sledování zásilky. Přepravné lze zaplatit přes internet. Podat balík je možné v jakémkoliv ParcelShopu GLS, nebo objednat kurýra, který přijede s už předtištěnými adresními štítky balík vyzvednout. Výhodou je i možnost flexibilně měnit místo a čas doručení. Služba je určena pro širokou veřejnost i pro podnikatele a firmy.

Počet balíkových zásilek v Česku neustále roste. Hlavním důvodem jsou rostoucí nákupy na internetu. Podle Asociace pro elektronickou komerci by letos mohly meziročně posílit o 15 až 20 %. „S rostoucím prodejem rostou i požadavky na kvalitní, rychlou a flexibilní přepravu vratek do e-shopů či soukromě prodávaných věcí. Proto GLS pro české zákazníky zprovoznila službu e-Balík.cz. Jedná se o jednoduchý, přehledný a hlavně rychlý způsob, jak objednat přepravu balíků  do celé Evropské unie. Přepravu lze objednat i bez registrace a netrvá to více než 2 minuty. Pokud nemáte čas zanést balík do ParcelShopu GLS, náš kurýr přijede následující pracovní den přímo k vám, “ uvádí Pavel Včela, ředitel společnosti GLS Česká republika.

Jednoduše a přehledně

Cena za přepravu se zobrazuje v průběhu objednávky v nákupním košíku. Města s PSČ i adresy firem napovídá inteligentní našeptávač přímo v zadávacím poli. Dokončenou objednávku potvrzuje GLS zasláním e-mailu. „Vyplnění objednávky je opravdu velmi intuitivní a jednoduché. Pokud se zákazník zaregistruje, může zasílat balíky i na dobírku nebo si vytvořit svůj adresář. Vidět je i historie již uskutečněných objednávek. Samozřejmostí je sledování průběhu přepravy pomocí systému Track&Trace, který je přístupný přímo na úvodní internetové stránce. Výhodou našich služeb je také to, že GLS má po celé Evropě přes 14 000 ParcelShopů, z toho již více než 100 v České republice,“ dodává Pavel Včela.

Pokud odesílatel při objednávce zadá e-mail příjemce, GLS ho bude automaticky s předstihem informovat o stavu doručení zásilky. Příjemce si navíc může bezplatně a bez registrace změnit místo a čas doručení. Pokud odesílatel zvolí službu FlexDeliverySMSService a zadá i mobilní telefonní číslo příjemce, GLS ho bude dopředu informovat o stavu doručení pomocí SMS.

V zahraničí využívají soukromé přepravce častěji

Průzkum přepravce GLS z letošního roku ukázal, že 47,4 % Čechů využije soukromou zásilkovou firmu v rámci 6 měsíců jedenkrát až pětkrát, 29,7 % dotázaných uvedlo, že tak činí jednou až třikrát měsíčně. Méně jak dvakrát ročně využije soukromého přepravce 9,9 % respondentů. „V porovnání se zahraničím jsme trochu pozadu. Stále přežívá domněnka, že komfortní služba, kdy přepravce zazvoní u vašeho bytu a sám si vyzvedne zásilku, musí být drahá. Opak je ale pravdou. Balíček do Chorvatska, které je velmi oblíbeným letoviskem, vyjde například jen na několik málo stokorun,“ dodává Pavel Včela.
___________________________________________________________________________

GLS: kvalitní služby v České republice i po celé Evropě

GLS Czech Republic s.r.o., dceřiná společnost General Logistics Systems B.V. (s centrálou v Amsterdamu), zajišťuje spolehlivou, vysoce kvalitní přepravu balíků pro více než 220 000 zákazníků v Evropě, doplněnou logistickými a expresními službami. „Lídr kvality v evropské balíkové přepravě“, to je hlavní motto GLS. V této souvislosti klade GLS důraz na udržitelný rozvoj. Svou celoevropskou iniciativou Think Green vytváří aktivity zaměřené na ochranu životního prostředí. Prostřednictvím vlastních a partnerských společností provozuje skupina GLS síť pokrývající 37 evropských zemí a se zbytkem světa je propojena přes smluvní partnery. GLS disponuje 39 centrálními překladišti a 688 depy. Se svou pozemní sítí se řadí k předním poskytovatelům balíkových služeb v Evropě. Zhruba 14 000 zaměstnanců zpracuje 436 milionů balíků ročně. Každý den vyjíždí na silnice okolo 19 000 vozidel GLS. Ve finančním roce 2014/15 dosáhla GLS obratu 2,1 miliardy eur.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…