Nová verze Eaton softwaru Intelligent Power Manager pracuje i ve virtuálních prostředích

20.04.2014 17:15

Eaton Elektrotechnika s.r.o. uvádí novou verzi softwaru Eaton Power Manager 1.40, který pracuje i v prostředí virtualizačních platforem. Nová verze softwaru nabízí komplexní přehled a vzdálenou správu napájení pro malá a střední datová centra a uzly datových sítí. Správcům informačních technologií umožňuje software stanovit parametry a limity energetické spotřeby jednotlivých serverů. Intelligent Power Manager je prvním softwarem, který se přímo integruje do nového webového klienta VMware.

Nová verze Eaton softwaru Intelligent Power Manager pracuje i ve virtuálních prostředích
Foto: Eaton
Popisek: Eaton

Eaton software Intelligent Power Manager 1.40 (IPM) svými funkcemi pokrývá výpočetní techniku, datové sítě, software i datová úložiště a umožňuje tak uživatelům spravovat celou napájecí infrastrukturu na dálku. Rovněž posiluje schopnost Eaton produktů integrovat se do prostředí správy serverů Cisco Unified Computing System.

Zabránění poškození IT zařízení a ztrátě dat

Eaton software IPM 1.40 je univerzální nástroj pro kompletní správu IT infrastruktury s řadou funkcí zajišťujících komplexní přehled o stavu a provozních parametrech UPS. Software umožňuje předcházet poškození IT zařízení nebo ztrátě dat tím, že všechna zařízení napájená z UPS jsou v případě potřeby regulérním způsobem odstavena.

Funkce upozornění, alarmu a záznamu událostí

IPM upozorňuje uživatele na důležité události v napájecím systému, hrozící nebezpečí je pak signalizováno alarmem. Software rovněž uchovává záznamy provozních událostí a údaje z UPS. Ty jsou tak uživatelům k dispozici pro následnou zpětnou vazbu (diagnostiku, přezkoumání a posouzení proběhnuvších problémů a jejich předcházení do budoucna).

IPM 1.40 pracuje i v prostředí virtuálních serverů

Díky kompatibilitě s hlavními virtuálními platformami a prostředími vytváří IPM 1.40 podmínky pro komplexní správu napájení v podnikové sféře. Software je kompatibilní jak s VMware ESXi a vSphere, tak s Microsoft platformou Hyper-V. IPM umožňuje regulérní hromadné odstavení virtuálních počítačů a hypervisorů. Těsnou integrací se správou virtuálních serverů, jako je vCenter, SCVMM a Xcenter je usnadněno dosažení nulové doby výpadku aplikací.

IPM dostupný zdarma ke stažení

Software Intelligent Power Manager 1.40 je možné stáhnout na webu www.eaton.eu/powerquality. Základní licence je poskytována zdarma a pokrývá správu až 10 připojených zařízení. Licence „Silver“ a „Gold“ pro správu většího počtu zařízení je pak možné dokoupit.

Eaton řešení virtualizace umožňují:

  • pomocí automatické inicializace virtuálních přesunů minimalizovat výpadky
  • zabránění ztrátě dat regulérním odstavením virtuálních strojů
  • spuštění zálohování cloudu v reálném čase pro usnadnění ochrany proti následkům havárií
  • pomocí dálkového ovládání, monitorování, zapínání a vypínání napájecích zásuvek ušetřit čas a náklady na inspekci ve vzdálených lokalitách
  • včasnými alarmy zmírnit důsledky problémů

Informační video o softwaru Intelligent Power Manager je k dispozici na www.eaton.eu/video (v angličtině). Další informace na www.eaton.eu/intelligentpower, www.eaton.eu/virtualisation a http://www.eatonelektrotechnika.cz

O společnosti Eaton Elektrotechnika

Eaton Elektrotechnika s.r.o., výrobce přístrojů pro domovní a průmyslové elektroinstalace, přístrojů pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů patří od dubna roku 2008 do skupiny Eaton Corporation. Společnost vstoupila na český trh v roce 1993. V září 2009 změnila společnost v souvislosti s integrací do skupiny Eaton název z Moeller na Eaton Elektrotechnika s.r.o. Významnou součástí společnosti Eaton Elektrotechnika je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí, kde se vyrábějí proudové chrániče a jističe a rozváděčové skříně.

Se svými zhruba tisíci pracovníky se společnost řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v Jihočeském kraji. Důležitou roli v rámci koncernu plní také distribuční a skladové centrum BDC v Pohořelicích u Brna, které zajišťuje dodávky celého sortimentu produktů Eaton a Moeller zákazníkům v České republice a zemích střední a východní Evropy.

V žebříčku Czech TOP 100 nejvýznamnějších firem České republiky se v roce 2011 společnost Eaton Elektrotechnika umístila na 90. místě, čímž se posunula o čtyři příčky výše oproti roku 2010. Dále obhájila 6. příčku v žebříčku TOP100 ICT.

Začátkem roku 2012 otevřela skupina Eaton vlastní inovační centrum ve Vědeckotechnickém parku v Roztokách u Prahy, své první v Evropě a páté na světě.

Za tento investiční projekt pak společnost Eaton obdržela v roce 2013 ocenění Investor roku 2012.

Více informací získáte na webových stránkách http://www.EatonElektrotechnika.cz nebo http://www.Eaton.cz.

O skupině Eaton Corporation

Elektrotechnický sektor společnosti Eaton je globálním lídrem v distribuci energie a ochraně elektrických obvodů; ochraně pomocných záložních zdrojů; v řízení a automatizaci; osvětlení a bezpečnosti; strukturálních řešeních a zařízeních pro elektrické sítě; řešeních pro drsná či nebezpečná prostředí a v inženýrských službách. Díky svým komplexním řešením je společnost Eaton připravena přijmout i ty nejdůležitější výzvy v oblasti řízení elektrické energie.

Eaton je společností zabývající se řízením energie, která svým zákazníkům poskytuje úsporná řešení pomáhající řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii efektivněji, bezpečněji a udržitelněji. Obrat společnosti dosáhl v roce 2013 hodnoty 22 miliard USD. Má přibližně 102 000 zaměstnanců a prodává své výrobky zákazníkům ve více než 175 zemích světa. Více informací naleznete na stránkách http://www.Eaton.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …