Nové možnosti registrovat vozidlo na jakémkoliv úřadě využilo za dnešní dopoledne již zhruba 2 500 lidí

01.06.2017 15:18

Od dnešního dne mají motoristé možnost provádět změny v registru vozidel na jakémkoliv úřadě obce s rozšířenou působností. Doposud bylo nutné chodit na úřad v místě trvalého bydliště či sídla firmy. Nové možnosti využilo za dnešní dopoledne již zhruba 2 500 lidí.

Nové možnosti registrovat vozidlo na jakémkoliv úřadě využilo za dnešní dopoledne již zhruba 2 500 lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo dopravy

Za celé dopoledne dorazilo na pracoviště registru vozidel napříč republikou dohromady zhruba šest tisíc návštěvníků a z toho bylo dva a půl tisíce lidí, kteří provedli jednu ze změn na jiném úřadě, než by doposud museli navštívit. V přepočtu na procenta to znamená, že přibližně 40 % procent návštěvníků využilo jednodušší způsob zapisování změn do registru.

„Podle prvních údajů je vidět, že zjednodušení kontaktu s úřadem lidé vítají a začali nové možnosti okamžitě využívat. Změna jim významným způsobem usnadní například vyřizování registrace nového vozidla nebo změnu vlastníka,“ říká ministr dopravy Dan Ťok.

Na jakémkoliv úřadě obce s rozšířenou působností je možné nově vyřídit nejen změnu vlastníka nebo provozovatele registrovaného vozidla, ale i registraci nového či dovezeného vozidla, vyřazení vozidla z provozu (tzv. depozit), nahlášení zániku vozidla, žádost o registrační značku na přání či na nosič kol nebo zápis tažného zařízení či přípojného vozidla.

Aby se lidé vyhnuli při návštěvě úřadu frontám, Ministerstvo dopravy doporučuje využívat všude, kde je to možné, online objednání na přesný čas. Mapu všech úřadů obcí s rozšířenou působností, na které lze vyhledat pro nejvhodnější místo k návštěvě, je k dispozici na webových stránkách Ministerstva dopravy zde.

Možnost provádět úkony v registru vozidel na jakémkoliv úřadě ale není jedinou změnou, kterou novela zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích od 1. června přinesla, bližší informace o dalších změnách jsou zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…