Nové výzkumné laboratoře pro výstavbu prototypů automobilů byly otevřeny na Technické univerzitě Ostrava

12.05.2015 20:38

Nové laboratoře byly slavnostně otevřeny na Fakultě metalurgie a materiálového inženýrství (FMMI). Vybudované prostory mají charakter výzkumně výukových a vývojových laboratoří vybavených moderními technologiemi. Studenti díky tomuto zázemí přijdou do styku s materiály a technologiemi používanými při vývoji automobilů. Slavnostního otevření se zúčastnila také náměstkyně hejtmana MSK Věra Palková.

Nové výzkumné laboratoře pro výstavbu prototypů automobilů byly otevřeny na Technické univerzitě Ostrava
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„Laboratoř stavby modelů je vybavená pěti-osými CNC frézovacími centry pro výrobu prototypových dílů a pro technologickou podporu aplikací kompozitních materiálů pro stavby koncepčních studií a pro prototypy automobilů,“ říká vedoucí Katedry materiálů a technologií pro automobily Petr Tomčík.

Zázemí katedry dále disponuje designovými ateliéry pro manuální tvorbu se zaměřením na kresbu, modelování, konstrukční sochařství a na část Rapid Prototyping s technologiemi 3D tisku, 3D scanování a samozřejmě PC učebnou. Nedílnou součástí výzkumně výukového cyklu je také laboratoř stereoskopické 3D projekce pro zobrazení předprodukčních návrhů. Vše uzavírá prototypová dílna zajištující sestavování prototypů automobilů. „Na FMMI tak vzniklo technologické zázemí srovnatelné s obdobně zaměřenými pracovišti v zahraničí“, říká rektor univerzity Ivo Vondrák.

V návaznosti na nové laboratoře a učebny je připravována akreditace pro navazující studium oboru Materiály a technologie pro automobilový průmysl. „V rámci tohoto oboru budou uplatněny nové moderní metody projektově pojaté výuky s vysokým podílem experimentální části,“ představuje nový obor Petr Tomčík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…