Novinářskou křepelku za rok 2012 získala Daniela Vrbová, cenu za životní dílo převzal Jan Petránek

23.05.2013 17:20

Letošní ocenění Novinářská křepelka pro novináře do 33 let získala za vysoce profesionální a zároveň invenční práci redaktorka Českého rozhlasu Plus Daniela Vrbová. Perspektivním mladým novinářům ji každoročně uděluje Nadace Český literární fond.

Novinářskou křepelku za rok 2012 získala Daniela Vrbová, cenu za životní dílo převzal Jan Petránek
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Daniela Vrbová v rámci pořadu Zaostřeno připravuje pro ČRo Plus pravidelnou relaci Zaostřeno na cizince.  Podílí se na přípravě pořadu Historie Plus (dříve Historie věčně živá). V Českém rozhlasu pracuje od roku 2007, na stanici Český rozhlas 6 působila šest let. Aktuálně spolupracuje s týmem stanice Český rozhlas Plus, překládá a píše články pro česká média, například pro Respekt.

V letech 2003 a 2005–2006 moderovala a editovala pořad Cosmopolis na kodaňském univerzitním rádiu a v roce 2009 absolvovala stáž v BBC World Service v Londýně v produkčním týmu pořadu World Have Your Say. V létě odjíždí na několik týdnů psát pro dánský týdeník Weekendavisen.

„Z Křepelky mám samozřejmě velkou radost, ale beru ji hlavně jako ocenění celé bývalé Šestky. Kdyby nebylo jejího vedení, které mi dalo prostor, mých bezprostředních nadřízených a kolegů v kanceláři, nikdy bych nenatočila to, co jsem natočila, a nikdy by mě to tak nebavilo. Křepelka je cena i pro ně,“ říká k tomu Daniela Vrbová.

Cena Opus Vitae za celoživotní rozhlasovou práci byla udělena Janu Petránkovi, dlouholetému spolupracovníkovi a redaktorovi Českého rozhlasu.
Více informací o nadaci a novinářské ceně naleznete na http://www.nclf.cz/ceny-nadace-clf-v-roce-2013.html.

reklama

autor: Český rozhlas

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…