Novoroční úklid začne v Praze ve tři hodiny ráno

31.12.2014 21:29

Novoroční úklid 1. 1. 2015 začne již ve 3.00 ráno strojním úklidem horní části Václavského náměstí. Ruční úklid bude zahájen v obvyklém čase tj. od 5.00 hodin. Automobily se vrátí do centra kolem 8.00 hodiny. Hlavní plochy centrální Prahy jako je např. Staroměstské náměstí, Karlův most nebo Hradčanské náměstí budou, pokud to klimatické podmínky umožní, uklizeny do 12.00 hodin, dočištění bočních ulic bude probíhat v odpoledních hodinách.

Novoroční úklid začne v Praze ve tři hodiny ráno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silvestrovské veselí

Novoroční úklid nejnavštěvovanějších míst Prahy bude zajišťovat zhruba 120 pracovníků a 30 úklidových mechanizmů různých typů. Minulý rok bylo odvezeno 40 tun odpadu, toto množství předpokládáme i letos.

„V případě, že bude i 1. 1. sníh, může být úklid spojený s jeho odvozem prodloužen až o 48 hodin. Nárůst nákladů v takovém případě odhadujeme až na dvojnásobek. Odvoz znečištěného sněhu bude realizován na náplavku Na Františku. Po jeho roztátí se uklidí nečistoty v něm obsažené (střepy, konfety, zbytky pyrotechniky) a odvezou se do spalovny. Pokud by sníh nebyl, silvestrovský odpad by putoval do spalovny přímo,“ říká tiskový mluvčí Pražských služeb Radim Mana

Společnost Pražské služby zajišťuje také večerní úklid, zejména nábřeží a náplavek, ze kterých bude možné sledovat novoroční ohňostroj. Týká se to zejména Dvořákova nábřeží, nábřeží Na Františku, Karlova mostu, mostu Legií, Mánesova, Čechova a Štefánikova mostu.

Hlavní město Prahu novoroční úklid včetně kompletního dopravního opatření přijde v letošním roce na cca jeden milion korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…