Nový český film zlínských filmařů o legendární Route 66 je na světě

02.10.2014 14:58

Zbývají poslední úpravy, poslední střih a celovečerní film Route 66 Revisited! o americké legendární silnici Route 66 bude hotov. Premiéru naplánovali zlínští autoři na 22. října 2014 ve Velkém kině.

Nový český film zlínských filmařů o legendární Route 66 je na světě
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Natočit další dokument o fenomenální silnici spojující východ a západ USA se jeho tvůrci rozhodli po velkém úspěchu prvního celovečerního filmu Route 66 – Mainstreet U.S.A. (2010).

„Zatímco první díl popisuje celou trasu Route 66 na pozadí společné výpravy českých a slovenských motoristů, druhý film představí nejslavnější silnici světa jako místo, kde lze zažít spoustu zábavy,“ popisuje zlínský producent filmu Zdeněk Jurásek. 

„Proto účastníci filmového tripu ve většině natáčecích lokalit "vyprovokovali" nějakou originální akci - happening. A to za účasti jak členů výpravy, tak i široké veřejnosti a za velké podpory místních médií,“ doplňuje Jurásek.

A tak například legendární Cadillac Ranch (Amarillo, Texas) členové výpravy přestříkali do barev české trikolóry, na starém mostě přes řeku Mississippi zase proběhla svatba slovenského motorkářského páru.

„Jeden účastník výpravy, šéfkuchař Jiří Vítek, pak vařil tradiční česká jídla ve slavné restauraci Ariston a profesionální americký jedlík Patrick Bertoletti (2. na světě) se dokonce utkal s účastníky výpravy ve speciální soutěži v pojídání jablkového koláče přímo na Route 66. Tato a mnohá další překvapení jsme zakončili uprostřed kalifornské pouště Mojave  noční happeningem se závěrečným ohňostrojem,“ říká režisér filmu Tomáš Zindler.

To vše za přítomnosti kamer. Natáčení se uskutečnilo v termínu 19. 5 – 3. 6. 2014 za účasti pětadvacetičlenné výpravy českých a slovenských motoristů a filmařů.

Tento filmový projekt loni na podzim s velkým ohlasem představil  producent Zdeněk Jurásek na celoamerické konferenci Route 66 – The Road Ahead v Kalifornii, jehož se Česká asociace Route 66 zúčastnila jako nejaktivnější organizace R66 mimo území USA. Konferenci pořádal Světový fond na ochranu památek (The World Monuments Fund).

Celý projekt je podporován všemi asociacemi a organizacemi Route 66 v U.S.A. Film Route 66 Revisited!  je vyroben v produkci české Asociace Route 66 a společnosti Route 66 Dream INC.

Producent:  Zdeněk Jurásek
Režisér:  Tomáš Zindler

Premiéra:
22. 10. 2014 – Velké kino Zlín
24. 10. 2014 – kino Aero, Praha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…