O dopravní situaci jednal hejtman Pardubického kraje se starosty Jehnědí a Lozic

11.06.2017 13:05

Dopravní uzavírka a nová silnice. To byla hlavní témata jednání hejtmana Martina Netolického se starosty obcí Jehnědí a Lozice.

O dopravní situaci jednal hejtman Pardubického kraje se starosty Jehnědí a Lozic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Dlouhodobá dopravní uzavírka mezi Chocní a Ústím nad Orlicí, která trápí obyvatele Jehnědí, byla předmětem schůzky starosty Milana Myšáka a hejtmana Martina Netolického. Ten již dříve uvedl, že chápe obce, kterým se nelíbí dlouhodobé uzavírky, protože objízdné tresy znamenají pro občany časové i finanční ztráty. Plánuje proto kontrolní den, kterého se zúčastní i zástupci obce, aby byli co nejlépe informováni o postupu prací. „Pokusíme se zajistit, aby trasa byla do konce prázdnin průjezdná alespoň částečně. Nadále budeme samozřejmě tlačit na rychlejší realizaci,“ řekl hejtman Martin Netolický. „Jsem rád za zpětnou vazbu, která nyní povede k celkové úpravě zadávacích podmínek. Na základě situace, která vznikla v Jehnědí, budu trvat na tom, aby v nich nyní byl i termín realizace stavby,“ dodal hejtman.

O rekonstrukci silnice vedoucí přes obec Lozice jednal hejtman s jejím starostou Jaroslavem Novotným. Méně než kilometrový úsek by se tak příští rok mohl dočkat nového povrchu. „V roce 2018 se má opravovat úsek v Radimi, který na tuto silnici navazuje. Požádám proto o přípravu projektu i pro obec Lozice,“ uvedl hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…