ODA: Chcete levněji bydlet, pusťte developery do akce

17.06.2017 18:15

ČNB v úterý 13.6.2017 oznámila, že: "Cena běžného rodinného domku v Praze přesáhla cenu 10 milionu korun. Ceny bytu v Praze rostou nejrychleji z cele EU. Počet nově zahájených stavebních bytových projektů v roce 2016 meziročně klesl o 60%". ODA na tuto zprávu reaguje pravicově: "Nechte developerské a stavební firmy realizovat vyprojektované stavby pro bydlení. Bude-li na trhu dostatek nových bytů, jejich ceny budou klesat", říká předseda ODA ing. Pavel Sehnal.

ODA: Chcete levněji bydlet, pusťte developery do akce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODA Pavel Sehnal

Od koupě stavebního, zdůrazňujeme stavebního pozemku, nikoliv zeleně, nebo parku, proces získání stavebního povolení trval sedm let. V současné době tato doba v Praze činí vice než deset let! Není to nedostatkem počtu pracovníků, nebo odbornosti stavebních úřadů. Je to záležitost ryze politická. Zastupitelstva městských částí jsou složena z mnoha politických stran, které si vzájemně svá rozhodnuti blokují a nevydávají potřebná stanoviska pro územní řízení.

Nechceme nechat developery zastavit budovami městskou zeleň a parky. Tady by byla naopak vhodná aktivita státu, aby od soukromých vlastníků vykoupil pozemky, které dle územního plánu jsou městskou nebo veřejnou zelení a vybudoval na nich parky pro vyžití občanů. Nelze přeci požadovat po soukromém vlastníkovi pozemku, aby na něm na své náklady vybudoval veřejný park, to je služba státu, kterou si u něj občané platí z dani. Ale pozemky, které jsou již 60 let v územním plánu vedeny jako pozemky stavební, na nich by se výstavba brzdit neměla.

ODA chce zajistit všem občanům kvalitní bydlení v dostupných cenách. Chceme-li levnější byty, musí se stavět.

Pavel Sehnal, předseda ODA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…