ODS: Kandidátkou na brněnskou primátorku je Markéta Vaňková

29.04.2018 17:35

Sněm brněnských občanských demokratů v pondělí večer schválil kandidátku pro podzimní komunální volby i spolupráci s dalšími stranami. ODS půjde do voleb společně se Stranou svobodných občanů a spolkem Brno autem. Lídrem kandidátky se stala drtivou většinou hlasů delegátů sněmu stávající krajská zastupitelka Markéta Vaňková.

ODS: Kandidátkou na brněnskou primátorku je Markéta Vaňková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stín ODS

„Chceme navázat na výsledek, kterého jsme dosáhli v loňských sněmovních volbách, kdy ODS v Brně získala takřka 16 % hlasů Brňanů. Jsem rád, že se nám podařilo poskládat dobrý tým a dohodnout se na spolupráci s dalšími pravicovými subjekty. Rádi bychom přispěli k tomu, aby se v Brně opět nastartoval rozvoj města a začaly se uskutečňovat důležité projekty,“ konstatoval předseda brněnské ODS Robert Kerndl.

Současná zastupitelka kraje a městské části Brno-střed Markéta Vaňková získala 151 hlasů z celkového počtu 155 delegátů, tedy výraznou většinu.

„Záleží mi na tom, aby Brno bylo bezpečné, rozvíjející se a přátelské město ke všem generacím jeho obyvatel. Aby bylo městem, na které můžu být hrdá. Současné vedení Brna je bohužel koalicí věčných a nenaplněných slibů, nereálných snů a promarněných příležitostí. I proto jsem se rozhodla kandidovat. Ráda bych Brňanům nabídla místo snění a slibování skutečnou práci a její výsledky. A také jistotu, že se mnou se k moci zpátky nevrátí komunisté, jako jsme tomu bohužel svědky v celostátní politice při současném jednání o sestavení vlády a její podpoře,“ přiblížila důvody své kandidatury Markéta Vaňková.

Do komunálních voleb bude ODS v Brně kandidovat s podporou Svobodných a spolku Brno-autem, jejichž zástupci obsadí místa na kandidátce do Zastupitelstva města Brna, ale také kandidátkách ODS v některých městských částech.

„Na většinu věcí máme společný názor a věřím, že se nám ho podaří prosadit i po volbách. A že společně navážeme na mnoho užitečných staveb a projektů z minulosti, které slouží Brňanům a na jejichž uskutečnění se ODS v Brně podílela. Již nyní připravujeme volební program, který budeme tvořit také spolu s Brňany a který představíme ještě před letními prázdninami,“ uvedla ke společnému postup stran do voleb Vaňková.

„Jsem rád, že ODS je stranou, která spojuje a je schopna nabídnout kvalitní osobnosti. Markéta Vaňková jako kandidátka na brněnskou primátorku a tým, který do voleb povede, nabízí Brnu a jeho občanům šanci na další rozvoj města a cestu k moderní, vzdělané a sebevědomé středoevropské metropoli,“ konstatoval předseda ODS Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…