OS KOVO: Jihočeští kováci se distancují od výroků Bohumíra Dufka

19.11.2020 17:56

Jihočeské sdružení Odborového svazu KOVO (OS KOVO) se zcela distancují od výroků předsedy Asociace Samostatných odborů Bohumíra Dufka, který v pořadu CNN Prima News 360° mimo jiné řekl, že polovina restaurací a hospod v Česku nevytváří přidanou hodnotu a měla by zkrachovat. Prý jde pouze o „nálevny“.

OS KOVO: Jihočeští kováci se distancují od výroků Bohumíra Dufka
Foto: oskovo.cz
Popisek: Odborový svaz Kovo - logo

„Podobné výroky ostře odmítáme. Rozdělovat podnikatele na ty, které musíme v covidové krizi podporovat a na ty, které můžeme nechat krachovat, je zcela nepřijatelné. I majitelé restaurací jsou zaměstnavateli. A na jejichž úspěchu, či neúspěchu, jsou závislé desítky tisíc rodin v celé České republice. I když to není vždy jednoduché, bere Odborový svaz KOVO zaměstnavatele jako partnery, nikoli protivníky. Naším společným zájmem jsou úspěšné firmy a spokojení zaměstnanci. Bez ohledu na jejich velikost či obor podnikání,“ konstatoval zmocněnec jihočeského sdružení OS KOVO Jan Janoušek.

Vedoucí Regionálního pracoviště OS KOVO v Českých Budějovicích Pavlína Jirková v této souvislosti připomněla, že Dufkovy výroky už veřejně odmítli také předsedové Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) a OS KOVO Josef Středula a Jaroslav Souček.

Odborový svaz KOVO působí v současné době v 60 převážně strojírenských podnicích na jihu Čech. V regionu má více než pět tisíc členů, což představuje přibližně 24 procent všech zaměstnanců těchto firem. V rámci kolektivního vyjednávání, jehož cílem je dosažení příznivých mzdových, pracovních a sociálních podmínek pro své členy, však KOVO zastupuje všechny zaměstnance.
Mezi firmy, kde působí OS KOVO, patří například Groz-Beckert Czech, Kern-Liebers CR České Budějovice, Jihostroj Velešín, ČZ Strakonice, Robert Bosch České Budějovice, ZVVZ Milevsko, Motor Jikov České Budějovice, Reinfurt Prachatice, Klima CZ Prachatice, Dura Automotive Blatná, Schneider Electric Písek a další.
Odborový svaz KOVO je největší odborovou organizací v ČR, která sdružuje téměř 100 tisíc členů nejen z kovoprůmyslu. Je členem Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) a mezinárodních odborových sdružení IndustriAll Global a IndustriAll Europe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…