OSA udělí Výroční ceny za rok 2015

16.05.2016 15:57

Ochranný svaz autorský (OSA) ocení již po jedenácté v rámci Výročních cen OSA nejúspěšnější hudební skladatele, textaře a nakladatele. Udílení cen za rok 2015 se uskuteční 2. června 2016 od 19:30 hod v divadle Hybernia. V průběhu slavnostního večera zahraje Epoque Quartet a dále vystoupí Barbora Poláková, Dasha, Ondřej Brousek, Jan Kučera, Felix Slováček ml., Jan Smigmator, Markéta Foukalová či Michal Prokop, který se zároveň zhostí role moderátora.

OSA udělí Výroční ceny za rok 2015
Foto: osa.cz
Popisek: Ochranný svaz autorský, logo.

Výroční ceny OSA jsou jako jediné v České republice udělovány na základě zasílaných statistik od rozhlasových a televizních vysílatelů, provozovatelů hudebních on-line služeb, výrobců a prodejců nosičů nebo pořadatelů koncertů. O výsledcích nerozhoduje odborná porota, ale jsou odrazem toho, jakou hudbu každý den hrají rádia a televizní stanice, jaká hudba se prodává na nosičích nebo jaké koncerty jsou nejvíce navštěvovány. Ceny rovněž spojují autory napříč hudebními žánry a letos budou předány celkem v 15 kategoriích.

Jedním z nejvyšších ocenění je Zlatá cena OSA za přínos české hudbě a Zlatý fond OSA za dlouhodobě nejhranější skladby nebo autory, které jsou udělovány na základě rozhodnutí dozorčí rady OSA. Výroční ceny OSA neopomíjí také mladou generaci do 30 let v oblasti vážné i populární hudby.

V předchozích deseti ročnících se mezi oceněnými autory objevil např. Petr Skoumal, Pavel Šporcl, Pavel Klusák, Milan Špalek, Tomáš Krulich, Petr Hapka, Sylvie Bodorová, David Koller, Petr Eben, Václav Bláha, Tomáš Klus, Robert Kodym, Petr Harazin a mnoho dalších. K nejvíce oceňovaným autorům patří Richard Krajčo, který získal již 11 titulů.

Kategorie Výročních cen OSA 2015: Populární skladba roku, Vážná skladba roku, Nejúspěšnější skladatel populární hudby, Nejúspěšnější textař, Nejúspěšnější skladatel vážné hudby, Nejúspěšnější nakladatel, Nejúspěšnější mladý autor populární hudby, Nejúspěšnější mladý autor vážné hudby, Nejúspěšnější autor v zahraniční, Koncert roku, Cena za propagaci a šíření české hudby, Zlatá cena OSA, Zlatý fond OSA a Nejúspěšnější skladba mezi žánry.

Letošní ročník se koná pod záštitou Ministerstva kultury České republiky. Hlavním mediálním partnerem večera je hudební televize Óčko, která z předávání cen odvysílá záznam. Dalšími mediálními partnery jsou rádio Classic Praha, Express FM, časopis Autor in a projekt MyslimeNaHudbu.cz.

Více informací naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne