OUR MEDIA a.s. posílila na Slovensku, stala se majitelem nejčtenějšího názorotvorného deníku Pravda

05.03.2018 16:00

Novým vlastníkem společnosti PEREX, a.s., která vydává deník Pravda a provozuje webové portály pravda.sk, varecha.sk, birdz.sk, avizo.sk, moment.sk, je společnost OUR MEDIA SR a.s.

OUR MEDIA a.s. posílila na Slovensku, stala se majitelem nejčtenějšího názorotvorného deníku Pravda
Foto: www.ourmedia.cz
Popisek: Logo společnosti OUR MEDIA a.s.

Jejím stoprocentním akcionářem je česká společnost OUR MEDIA a.s., kterou vlastní podnikatel a senátor Ivo Valenta spolu s mediálním magnátem Michalem Voráčkem. Do portfolia OUR MEDIA a.s. patří několik regionálních televizí v České republice - Regionální televize CZ, televize Praha TV, televize TVS, TV Brno1 a webový portál ParlamentníListy.cz včetně jejich slovenské verze.

„Jsme rádi, že jsme se dohodli na koupi PEREX, a.s. Na slovenském trhu vidíme potenciál na rozvoj našich aktivit. Pravda je silná značka a máme zajímavé projekty a plány,“ uvedl Michal Voráček, předseda představenstva OUR MEDIA SR a.s. Místopředsedou představenstva je Jan Svoboda, který zastřešuje aktivity Iva Valenty v oblasti médií a cestovního ruchu na Slovensku. Vydavatelství PEREX, a.s. doposud ovládala společnost Florena, a.s., jejímž stoprocentním vlastníkem byl podnikatel Karol Biermann.

Pravda je nejčtenější názorotvorný deník na Slovensku. Denně jej čte šest procent slovenské populace, což je více než 260 tisíc lidí. Vyplývá to z průzkumu MML-TGI, který probíhal od ledna do prosince 2017 a uskutečnila ho společnost MEDIAN SK. Údaje o čtenosti vychází z proměnné - četl(a) poslední vydání. Pravda je současně nejprodávanější názorotvorný deník na Slovensku. Průměrný denní prodej Pravdy za rok 2017 byl 36.277 výtisků. Internetový portál pravda.sk v měsíci lednu 2018 dosáhl 1.556.369 RÚ. Webové portály vydavatelství PEREX, a.s. v lednu 2018 měly celkem 1.647.406 RÚ.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…