OZO: Na Ostravsku řádí falešný popelář

15.09.2012 13:24

Falešní popeláři už nechodí jen o Vánocích, ale i v horkém létě.

OZO: Na Ostravsku řádí falešný popelář
Foto: Archiv
Popisek: OZO

Na základě opakovaných upozornění občanů společnost OZO Ostrava zjistila, že se po kraji pohybuje falešný popelář, který se vydává za zaměstnance této společnosti, a z důvěřivých obyvatel láká peníze. „Naposledy se pohyboval zhruba před 14 dny po městě Studénce, kde navštěvoval dům od domu a s vymyšlenou historkou se posléze dožadoval dobrovolného příspěvku na údajný odchod do důchodu, kdy by tento příspěvek použil na rozlučkovou akci pro své kolegy a kamarády,“ říká k poslednímu zjištěnému případu mluvčí společnosti OZO Ostrava Vladimíra Karasová.

Pracovníkům společnosti OZO Ostrava z provozovny ve Studénce se podařilo ve spolupráci s Městskou policií Studénka podvodníka vyhledat. Byla provedena jeho kontrola, při níž bylo zjištěno, že jde o osobu s trestnou minulostí. „Jednalo se o staršího muže, který už byl policií za podobný přestupek v minulosti vyšetřován. Městští strážníci proto onoho muže z města vykázali,“ vysvětluje Vladimíra Karasová s tím, že se podobné věci děly už na přelomu měsíců června a července v okrajových částech Ostravy, což dosvědčuje několik telefonátů na bezplatnou linku společnosti OZO Ostrava. I tady se přitom podle popisu zřejmě jednalo o stejnou osobu. „Naše společnost se jednoznačně od tohoto či jiných podobných podvodníků, kteří pod nejrůznějšími záminkami lákají z důvěřivých lidí peníze, distancuje. Naši pracovníci nemají nic takového zapotřebí. Záleží tedy na každém, jestli podvodníkovi nějaké peníze dá, nebo ne,“ dodala na závěr Vladimíra Karasová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…