OZO Ostrava: Třetí ročník tematických výzev už odstartoval

08.05.2019 12:58

Společnost OZO Ostrava rozdělí v rámci třetího ročníku tematických výzev 976 tisíc korun mezi 11 environmentálně zaměřených projektů, které souvisejí s omezením produkce odpadu nebo s ochranou či zvelebováním životního prostředí.

OZO Ostrava: Třetí ročník tematických výzev už odstartoval
Foto: Archiv
Popisek: OZO

Oproti druhému ročníku je to více o 2 projekty a o 133 tisíc korun. Smlouvy s vybranými subjekty byly podepsány v úterý 7. května.

„Vybírali jsme z 21 projektů původně přihlášených do tematických výzev Zelená pro Ostravu a Nový život starým věcem aneb Pro Ostravu bez odpadu,“ říká jednatel společnosti OZO Ostrava Karel Belda a upřesňuje, že tematická výzva Zelená pro Ostravu je zacílena na podporu projektů zaměřených na úklid a zvelebování veřejných prostor v Ostravě a předmětem tematické výzvy Nový život starým věcem aneb Pro Ostravu bez odpadu je předcházení vzniku odpadů, případně jejich opakované využívání. „V letošním roce tedy v rámci tematické výzvy Zelená pro Ostravu podpoříme sedm projektů a v rámci tematické výzvy Nový život starým věcem aneb Pro Ostravu bez odpadu čtyři,“ upřesňuje Karel Belda.  

V tematické výzvě Zelená pro Ostravu uspěly MŠ Varenská s projektem Fajny kopec, Středisko volného času Korunka, které se chystá oživit zahradu Střediska přírodovědců v Ostravě-Porubě, Fakultní nemocnice Ostrava se zvelebením okolí rezervní plochy pro parkování v areálu nemocnice a Spolek šťastných dětí s projektem Čistý les, už dnes!. „S naší podporou mohou počítat také Městská nemocnice Ostrava, která finanční prostředky využije na vybudování zakrytého stání pro nádoby na odpad a na výsadbu květin v nemocničním areálu, spolek Vzájemné soužití s projektem Není nám lhostejno naše okolí a Jazykové gymnázium Pavla Tigrida, které se chystá vybudovat komunitní centrum,“ upřesňuje Vladimíra Karasová, tisková mluvčí společnosti OZO Ostrava.

V rámci tematické výzvy Nový život starým věcem aneb Pro Ostravu bez odpadu bude podpořen projekt umělecky ztvárněných laviček zapsaného spolku GAUDE, projekt Alternativní možnosti recyklace elektroodpadu jako náhrady primárních zdrojů, s nímž se do tematických výzev přihlásila Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava, projekt Oživený nábytek pomáhá projektu Mental Café, jehož nositelem je MENTAL CAFÉ, a projekt Co se stane, když…, s nímž se přihlásila MŠ Blahoslavova 6.

„Některé subjekty, například Městskou nemocnici Ostrava, Jazykové gymnázium Pavla Tigrida či zapsaný spolek GAUDE, jsme podpořili už podruhé. Naprostým rekordmanem však je už zmíněná Mateřská škola Blahoslavova 6, která od nás získala finanční prostředky na realizaci svého projektu už potřetí. Je to dáno nejen smysluplností nápadů, s nimiž tato mateřská škola přichází, ale také jejich originalitou i vysokou mírou zapojení pedagogů a hlavně dětí do všech aktivit,“ dodává Vladimíra Karasová, která připomíná, že práce na projektech budou probíhat do listopadu letošního roku. „Začátkem roku 2020 pak bude třetí ročník tematických výzev vyhodnocen a OZO Ostrava vyhlásí nová témata pro rok 2020,“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihočeský kraj hledá architektonickou podobu důlního díla Orty

22:08 Jihočeský kraj hledá architektonickou podobu důlního díla Orty

Mimořádný zážitek z návštěvy ojedinělé přírodní a technické památky chce do budoucna připravit zájem…