Obce získaly od ÚZSVM zdarma pozemky v hodnotě více než 780 tisíc korun

29.03.2021 21:20

ÚZSVM v Ústí nad Labem zdarma převedl do vlastnictví čtyř obcí pozemky v hodnotě 784 450 Kč, které byly původně zapsány na neznámého vlastníka, na neexistující státní organizaci, nebo byly již pro státní organizaci nepotřebné.

Obce získaly od ÚZSVM zdarma pozemky v hodnotě více než 780 tisíc korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Sedm pozemků o celkové výměře 919 m2 převedl ÚZSVM statutárnímu městu Ústí nad Labem. Jedná se o pozemky ležící pod tělesy komunikací. ÚZSVM je získal od Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Anketa

Viníte Babišovu vládu za počty českých mrtvých na covid-19?

22%
78%
hlasovalo: 14530 lidí

Dva malé pozemky o celkové výměře 31 m2 nově rozšířily majetek městu Jiříkov. Pozemky se nacházejí na hranici České republiky a Spolkové republiky Německo (SRN) a jsou zastavěny místní komunikací. Před převodem byly v katastru nemovitostí zapsány na neznámého vlastníka. Při prověřování nabývacích titulů bylo zaměstnanci ÚZSVM zjištěno, že se tyto pozemky původně nacházely na území SRN. Na základě smlouvy uzavřené mezi ČR a SRN o hraničním dokumentárním díle společných hranic se staly vlastnictvím ČR, ale zůstaly zapsány na neznámého vlastníka. Jedná se tak o dohledaný majetek, o němž se zjistilo že s ním nehospodaří žádná organizační složka ani státní organizace. Jejich převodem do vlastnictví města tak zároveň došlo ke sjednocení vlastníka pozemku s vlastníkem tělesa komunikace.

Další pozemek původně zapsaný v katastru nemovitostí na neznámého vlastníka nyní vlastní Česká Kamenice. Pozemek o rozloze 308 m2 leží v okrajové části obce a nachází se na něm náletové neudržované keře. Při prověřování majetkoprávních vztahů v minulosti bylo zjištěno, že dnešní pozemek vznikl z části původní pozemkové parcely, která byla veřejným statkem. Pozemek je tak dohledaným majetkem státu.

Pozemek o výměře 177 m2 je nově ve vlastnictví obce Povrly. Tento pozemek leží pod tělesem komunikace ve vlastnictví obce. Před převodem byl pozemek v katastru nemovitostí zapsán na dnes již neexistující státní organizaci Vodohospodářské stavby Děčín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…