Období pro doprodej cigaret s daňovou sazbou „P“ končí koncem března

15.03.2016 9:10

Dnem 31.března 2016 končí tříměsíční přechodné období pro doprodej cigaret s tabákovou nálepkou s daňovou sazbou označenou písmenem „ P ".

Období pro doprodej cigaret s daňovou sazbou „P“ končí koncem března
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Podle novely zákona o spotřebních daních jsou s účinností od 1.ledna 2016 v prodeji tabákové výrobky s novou sazbou daně a prodejní cenou. S tím je spojena změna písmene uvedeného na tabákových nálepkách -  označeny jsou písmenem „S".

Cigarety s předchozí daňovou sazbou, která je na tabákové nálepce charakterizována písmenem „P" budou dnem 1. dubna 2016 považovány za neznačený tabákový výrobek, který se nesmí nabízet k prodeji, prodávat, skladovat mimo daňový sklad či přepravovat. Za porušení právních předpisů hrozí prodejcům ve správním řízení pokuta v minimální výši 50 000 korun.

Ostatních tabákových výrobků, tj. tabáku ke kouření, doutníků a cigarillos se toto omezení netýká.

Celníci z Celního úřadu pro Kraj Vysočina v minulém roce při kontrolách prodejen zjistili 14 případů porušení právních předpisů. Zajistili 10156 kusů cigaret se „starým kolkem" a prodejcům byly ve správním řízení vyměřeny pokuty ve výši 700 tisíc korun.

Kontroly budou i nadále pokračovat a proto Celní úřad pro Kraj Vysočina upozorňuje prodejce tabákových výrobků na tuto změnu v dostatečném předstihu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…