Oborová zdravotní pojišťovna: Každý týden jeden melanom

14.05.2018 14:17

„Je to melanom,“ uslyší každý týden jeden člověk při mobilních vyšetřeních znamének s OZP.

Oborová zdravotní pojišťovna: Každý týden jeden melanom
Foto: OZP
Popisek: Logo Oborové zdravotní pojišťovny

Oborová zdravotní pojišťovna vyšetřila během uplynulého roku ve 150 českých, moravských a slezských městech tři tisíce lidí, kteří měli obavu ze zhoubného nádoru kůže. Bez front, bez objednání a bezplatně. Zhruba každému stému pak zdravotníci obavu potvrdili, doporučili další postup a poskytli kontakt na specialistu. Nejbližší další vyšetření jsou připravená vždy v pěti městech týdně v Pardubickém kraji, poté v kraji Moravskoslezském, pak Královéhradeckém a pak v dalších krajích postupně až do zimních měsíců.

„Záchyty jsou trojího typu. Pokud už u někoho specialisté diagnostikují problém, nejčastěji to je nezhoubný kožní útvar, který ale nepředstavuje přímé nebezpečí. Pak to jsou útvary, které je třeba sledovat. U necelých 1,5 procenta lidí, kteří na vyšetření přišli, jsme ale s velkou pravděpodobností diagnostikovali melanom. Během celé série preventivních vyšetření to bylo 30 až 40 záchytů. Všem jsme hned na místě doporučili, co teď mají dělat, a zároveň, i díky tomu, že vyšetření bylo přímo v jejich městě, a ne ve velkém republikovém centru, jsme mohli jednoduše doporučit kontakt na jim nejbližšího specialistu,“ vysvětluje Mario Böhme, vedoucí obchodního odboru Oborové zdravotní pojišťovny.

Preventivní vyšetření s Oborovou zdravotní pojišťovnou navštěvují postupně města v České republice. Bez čekání nabízejí odborná preventivní vyšetření, nejčastěji podezřelých pigmentových znamének nebo kontrolu zraku. Všechny zdravotní služby jsou otevřené a bezplatné pro všechny návštěvníky, bez ohledu na jejich zdravotní pojišťovnu.

Každý rok v České republice melanom postihne na 1 500 lidí a tři stovky mu podlehnou. Patří mezi nejzhoubnější druhy rakoviny, protože začíná velmi brzy metastázovat. Proto je zcela zásadní zachytit melanom co nejdříve, kdy je šance na vyléčení vysoká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…