Obrana s dopravou začnou spolupracovat v letových navigačních službách

19.09.2017 8:45

Ministři obrany Martin Stropnický a dopravy Dan Ťok podepsali memorandum o spolupráci v letových a navigačních službách. Podpis se uskutečnil v rámci dopoledního programu Dnů NATO a Dnů Vzdušných sil Armády ČR na ostravském letišti Leoše Janáčka.

Obrana s dopravou začnou spolupracovat v letových navigačních službách
Foto: Ministerstvo dopravy
Popisek: Ministři obrany Martin Stropnický a dopravy Dan Ťok podepsali memorandum o spolupráci v letových a navigačních službách.

„Cílem je rozšířit spolupráci obou resortů v oblasti letectví především ve výcviku vojenských řídících letového provozu, technické podpory nebo využívání kalibračních letů pro zajištění správného fungování navigačních systému pro vzlet a přistávání letadel,“ říká k memorandu ministr dopravy Dan Ťok.

Podle memoranda vznikne mimo jiné studie proveditelnosti, která určí, zdali vznikne nové vojenské středisko letového provozu české armády (MATCC – Military Air Traffic Control Centre) v lokalitě Národního integrovaného střediska řízení letového provozu Jeneč (IATCC - Integrated Air Traffic Control Centre).

„Spoluprací mezi vzdušnými silami Armády ČR a ŘLP dojde ke sdílení schopností a výměně informací, které zajistí kvalitnější poskytování letových provozních služeb v České republice,“ dodává ministr obrany Martin Stropnický.

Memorandum o spolupráci v oblastech letových navigačních služeb najdete ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…