Obránci zvířat: Agrofert trestá slepice z klecí, už je nebude možné vykoupit

11.09.2018 11:07

Společnost Agrofert na svém webu oznámila, že až do odvolání ruší všechny prodeje slepic vyřazených z velkochovů.

Obránci zvířat: Agrofert trestá slepice z klecí, už je nebude možné vykoupit
Foto: pixabay.com
Popisek: Slepice - ilustrační foto

Dosud některé slepice, byť jen nepatrná menšina z takřka pěti milionů živořících v klecích, ještě mohly po zotavení dožít v domácích chovech u "adoptivních rodin". Namísto toho se bohužel Agrofert rozhodl všechny výkupy zastavit. Všechny slepice bez výjimky tím posílají na jatka. „Důvodem je negativní mediální kampaň ze strany ekologických aktivistů, vedená proti klecovému způsobu chovu nosnic,“ uvádí Agrofert. Vyřazené slepice přitom bývají staré jen jeden rok a mohlo by je čekat ještě mnoho let života v relativním klidu domácího chovu.

„Považujeme za hodně nešťastné, že se holding Agrofert rozhodl potrestat slepice za to, že se lidé konečně začali zajímat o podmínky v klecových velkochovech. My v OBRAZu věříme, že zvířata nemají být brána jako rukojmí, ani si na nich nikdo nesmí vylévat svůj vztek,” komentuje tento krok Agrofertu Pavel Buršík ze spolku OBRAZ – Obránci zvířat.

Spolek OBRAZ v červnu zveřejnil drastické záběry z klecových velkochovů slepic. Jeden ze zmapovaných chovů spadá právě do holdingu Agrofert. Další firmy v holdingu pak klecová vejce používají v rámci potravinářské výroby a dalších procesů.

„Společnost Agrofert má v současnosti jedinečnou příležitost ukázat, že je moderní firmou patřící do 21. století, vědomou si své odpovědnosti vůči zvířatům. Namísto trestání nevinných slepic by měla udělat správný krok a zavázat se, že namísto brutálních klecových chovů bude v budoucnu provozovat a podporovat ohleduplnější bezklecové chovy,“ dodává Buršík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…