Obvodní soud pro Prahu 6 zamítl žalobu VZP proti Protonovému centru z roku 2013

27.03.2015 14:57

Žalobou se VZP domáhala určení neplatnosti Smlouvy o budoucí smlouvě uzavřené s PTC v roce 2006. Protonové centrum nabízí VZP stejné cenové podmínky, jaké si podpisem smluv zajistily zaměstnanecké pojišťovny.

Obvodní soud pro Prahu 6 zamítl žalobu VZP proti Protonovému centru z roku 2013
Foto: proton therapy center
Popisek: Proton Therapy Center

Obvodní soud pro Prahu 6 zamítl žalobu VZP proti Protonovému centru z roku 2013, kterou se VZP domáhala určení neplatnosti Smlouvy o budoucí smlouvě uzavřené s PTC v roce 2006. Soud se bude nyní zabývat nároky PTC vůči VZP. Paradoxem je, že se VZP domáhala neplatnosti smlouvy, přitom ale dnes chce cenové podmínky právě z této smlouvy. PTC prošlo řádně výběrovým řízením se všemi pojišťovnami a naplnilo podmínky smlouvy s VZP již před několika lety. Smlouva garantovala pojišťovně výhodné ceny a využití kapacity PTC, tedy dostupnost nejmodernější protonové léčby pro všechny klienty VZP.

V současnosti se ukazuje, že Smlouva byla výhodná především pro VZP, protože garantovala nízké ceny a kapacitu dlouhodobě, bez ohledu na skokový nárůst cen za energii, inflaci a enormní poptávku po protonové léčbě. Současná kapacita PTC je zaplněna pacienty z řad pojištěnců českých zaměstnaneckých zdravotních pojišťoven a hlavně českými samoplátci z řad pojištěnců VZP, kteří přesto, že platí zdravotní pojištění musí si protonovou léčbu hradit sami.  Zbytek tvoří pacienti ze zahraničí, z nichž nejznámější je určitě Ashya King, jehož příběh stále sleduje celý svět.

Pokud jsou vyjádření vedení VZP z minulého týdne o tom, že chce jednat s Protonovým centrem míněna seriózně, PTC nabízí VZP stejné cenové podmínky, jaké si podpisem smluv zajistily zaměstnanecké pojišťovny.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Proton Therapy Center

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …