Ochrana obyvatelstva V4 byla diskutována v Praze

23.05.2016 9:10

Ochrana obyvatelstva je problematika věnující se zajištění připravenosti občanů země na mimořádné události i krizové situace a na jejich případné řešení.

Ochrana obyvatelstva V4 byla diskutována v Praze
Foto: ČT
Popisek: Vlajky zemí Visegrádské čtyřky a EU

MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR hostilo ve dnech 16. – 18. května 2016 představitele zemí Visegrádské čtyřky zodpovědných za oblast ochrany obyvatelstva.

Cílem přijetí zahraničních delegací byla společná jednání za účelem vzájemné výměny zkušeností a aktuálních informací. Jedná se o pravidelné setkání, z nichž poslední se uskutečnilo na Slovensku v roce 2015.

Za maďarskou stranu se setkání zúčastnil genmjr. Tibor Tollár, ředitel Národního generálního ředitelství pro krizové řízení a plk. Tamás Kiss, ředitel odboru zahraniční spolupráce NGDKM. Polsko reprezentoval plk. Marek Jasinski, náměstek Hlavního velitele požární a civilní ochrany a Adrian Bucalowski, vedoucí pracovník odboru zahraniční spolupráce PSP. Slovenskými zástupci byli plk. Miloslav Ivica, ředitel odboru civilní ochrany a krizového řízení a Ing. Daniel Králík, vedoucí oddělení krizového plánování. Hostitelskou zemi zastupoval genmjr. Ing. Drahoslav Ryba, generální ředitel HZS ČR, brig. gen. Ing. Miloš Svoboda, náměstek sekce prevence a civilní nouzové připravenosti MV-GŘ HZS ČR a další tři vedoucí pracovníci MV-GŘ HZS ČR ze sekce prevence a civilní nouzové připravenosti.

Zahraniční hosté si v České republice prohlédli Hasičský útvar ochrany Pražského hradu a multifunkční areál v Jihlavě, kde sídlí záchranná rota HZS ČR a kde je též v provozu unikátní polygon pro zkoušky jízdy požární techniky v klidné vodě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…