Odkaz legií se připomíná i ve Sněmovně

01.02.2016 13:12

Svůj záměr natočit film věnovaný působení českých legií v Rusku představil na tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně režisér Petr Nikolaev.

Odkaz legií se připomíná i ve Sněmovně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Parlament ČR Poslanecká sněmovna

Osobně by si přál, aby film, nad kterým převzali záštitu předseda a místopředseda Sněmovny Jan Hamáček a Petr Gazdík, přišel do kin na konci roku 2017. J. Hamáček je přesvědčen, že si odkaz legionářů a operace vojsk v zahraničí během první světové války zfilmování zaslouží. Ve stejném duchu se vyjádřil i P.Gazdík, podle něhož doba skýtá řadu hlubokých příběhů bratrství, hrdinství a přátelství, které je potřeba ukazovat.

"Republika by nevznikla bez legionářů," tvrdí Nikolaev. Za pravdu mu dává i současná historická výstava ve sněmovních  kuloárech, která je věnovaná prvnímu československému poválečnému parlamentu působícímu od podzimu 1945 do jara 1946, v němž velká část tehdejších poslanců prošla československými legiemi, a to včetně předsedy tehdejšího Prozatímního Národního shromáždění Josefa Davida. Výstava legionářskou minulost mnoha osobností z tehdejších poslaneckých lavic připomíná.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…