Odstávky tepla proběhnou na Teplicku ve druhé polovině července

08.07.2016 18:37

Na pravidelné letní odstávky se v současné době intenzivně připravují zaměstnanci společnosti ČEZ Teplárenská ze Skupiny ČEZ v lokalitách Bílina, Teplice a Ledvice. Konkrétně pro napáječ Bílina bude v Elektrárně Ledvice odstaven centrální parní kolektor od 17. do 22. července. Odstávka Teplice začne přerušením dodávky topné páry rovněž v neděli 17. července, skončit by ovšem měla již 19. července. Horkovod pro město Ledvice pak bude odstaven od 25. do 29. července.

Odstávky tepla proběhnou na Teplicku ve druhé polovině července
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sloupy vysokého napětí

„Tradičně nás čekají revize veškerého zařízení a pochopitelně i plánované odstranění různých drobných závad, včetně těch, které zjistíme během kontrol. V případě Bíliny tak například proběhne výměna dosloužilých ventilů a odvaděčů kondenzátu, promazání ventilů a doplnění ucpávek na celé trase parovodu. Pro polikliniku Bílina přitom dodávky tepla zachováme, a to díky zprovoznění záložní plynové kotelny na Pražském Předměstí po dobu odstávky,“ říká Petr Smrž, manažer provozní jednotky Západ, do níž ČEZ Teplárenská začlenila všechny tři výše uvedené městské lokality.

Rovněž v Teplicích, respektive v Proseticích bude během odstávky v provozu záložní plynová kotelna „Plynárenská“. Bude ovšem dodávat teplo jen do Lázní a Aquacentra. „V Teplicích nás mimo jiné čeká několik menších oprav, a to jak na parním, tak i kondenzačním potrubí. Dále promazání všech ventilů, přičemž dva budou vyměněny za nové, doplnění ucpávek a také drobné opravy na technologii výměníkových stanic. Zároveň bude v záložní plynové kotelně, kterou máme v areálu Elektrárny Ledvice, vyměněna armatura napájecí vody a rovněž proběhnou revize všech čtyř kotlů,“ nastínil Petr Smrž průběh odstávky v Teplicích. Jak ještě dodal, během odstávky tepla pro město Ledvice se zaměstnanci ČEZ Teplárenské zaměří na revizi horkovodu po celé jeho délce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…